LogistiCS avança amb l'aprovació de la licitació de l'assistència tècnica i la consulta pública prèvia a Castelló

LogistiCS avança amb l'aprovació de la licitació de l'assistència tècnica i la consulta pública prèvia a Castelló
03/05/2024 -

La nova zona industrial de Castelló, LogistiCS, avança en la seua posada en marxa després de la presentació del projecte realitzada aquesta mateixa setmana per part de l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i el regidor d’Urbanisme, Sergio Toledo.

En aquest sentit, el regidor portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales ha informat que “entre els expedients aprovats per l’última Junta de Govern Local, destaca l’aprovació per a contractar mitjançant procediment obert els serveis d’elaboració i redacció de la documentació i estudis necessaris per al desenvolupament urbanístic de l’actuació LogistiCS”.

L’edil ha comentat que “aquesta assistència tècnica compta amb un pressupost màxim d’1.803.809,35 euros més 378.799,96 euros en concepte d’IVA, la qual cosa suma un total de 2.182.609,31 euros”.

A més, Sales ha apuntat que “estem parlant del major contracte d’aquestes característiques en la història de l’Ajuntament de Castelló, la qual cosa parla de la importància i la magnitud d’aquest nou projecte de sòl industrial”.

Quant a la duració del mateix “el termini d’execució que està contemplat per a aquests treballs és de 24 mesos”, ha assenyalat.

Vicent Sales ha recordat, tal com ho fera l’alcaldessa Begoña Carrasco dilluns passat, que “amb una superfície de més d’1,7 milions de metres quadrats, estem davant un dels projectes més importants a Castelló ciutat en els últims anys i que servirà per a captar més inversions i empreses a Castelló, per a generar més activitat econòmica i més ocupació”.

Consulta pública prèvia

Així mateix, i en relació amb el projecte de LogistiCS, el regidor portaveu s’ha referit a “l’aprovació de la consulta pública prèvia del projecte de LogistiCS, que concedeix un termini de vint dies, des de la inserció de la referida documentació en el portal web municipal, a fi que els subjectes i organitzacions potencialment afectats, i el públic en general, puguen expressar les seues opinions, suggeriments i observacions sobre aquest projecte”.

“Un projecte tan important com és el de LogistiCS ha de comptar amb la màxima transparència, consens i apostant per la major participació ciutadana possible. Per això, aquesta consulta pública prèvia permetrà garantir que tota aquella persona que vulga aportar la seua visió a aquesta iniciativa, puga fer-ho a través d’aquest procediment”, ha ressaltat.

Licitació del servei BICICAS

D’altra banda, la Junta de Govern Local, ha declarat també vàlida “la licitació per a contractar mitjançant procediment obert el Servei de préstec de bicicletes públic, el conegut com a ‘BICICAS”.

Així, Vicent Sales ha anunciat que la JGL ha acordat “adjudicar a Maquinaria Vehiculos y Recambios, SLU amb una duració de huit anys de duració i amb un import total de 9.375.394,27 euros més 1.968.832,79 euros, distribuït entre les diferents anualitats del contracte, des d’aquest 2024 fins a l’any 2032”.

Entre les millores previstes en el nou contracte es contempla un augment de la flota de bicicletes, del nombre d’ancoratges en les bases amb una major utilització, així com una ampliació de l’horari d’atenció al públic. També es contempla augmentar el nombre de bicicletes elèctriques o la instal·lació de 4 hangars per a bicicletes privades amb capacitat entre 16 i 22 bicicletes.

Creació nou aparcament estació ADIF

El regidor portaveu també ha volgut destacar d’entre els temes que han comptat amb l’aprovació de la Junta de Govern, “la petició per part de l’Ajuntament de Castelló d’acollir-se a les subvencions contemplades pel Pla IMPULSA de la Diputació de Castelló, de manera que es puguen dur a terme obres en l’entorn de l’Estació Intermodal en el barri del Crémor”.

El regidor ha recordat que “en aquesta zona del barri del Crémor, es preveu l’adequació de terrenys situats en els voltants del CEIP Jaume I i de la mateixa Estació Intermodal”.

“Amb l’obtenció d’aquest sòl es permetria urbanitzar la prolongació del carrer Castellfort fins al Camí Crémor, l’actualment denominat Passatge de Viena, així com la generació d’una bossa d’aparcaments al costat dels voltants Carrer Riu de la Plata i del camí Crémor”, ha avançat Sales.

El regidor ha recordat també que “fa a penes unes setmanes es van finalitzar també unes obres que milloren la mobilitat i la seguretat dels vianants en la zona pròxima també al CEIP Jaume I i a la parròquia de San José Obrer. I amb aquests nous treballs, faríem un nou pas en la remodelació i millora d’aquesta zona, que ha sigut llargament demandada, tant pels veïns d’aquest barri, com pels usuaris habituals de l’estació”.

D’aquesta manera, la Junta de Govern Local ha acordat “sol·licitar la inclusió de l’Ajuntament de Castelló de la Plana en el Pla Provincial d’Obres i Serveis Castelló IMPULSA de la Diputació Provincial de Castelló, per als exercicis de 2024-2025, amb obra d’urbanització de la prolongació de la C/ Castellfort fins al Camí Crémor, el passatge de Viena i creació d’aparcament en l’Estació Intermodal”.

Sales també ha indicat que “gràcies a aquest programa IMPULSA de la Diputació, l’Ajuntament de Castelló rebrà 480.000 euros, del total de les obres que estan pressupostades en 1,1 milions d’euros”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari