La Magdalena 2023 acull una mascletà per a persones sordes

Es tracta d’un dels trets més curiosos de la Magdalena 2023

La Magdalena 2023 acull una mascletà per a persones sordes

La Magdalena 2023 ha portat novetats per a sorprendre els seus visitants, però també al Món de la Festa. I és que després de la mascletà poètica, és el moment de la mascletà per a persones sordes, que pretén reinventar aquest acte tan simbòlic de les festes, posant el focus en la importància de la inclusió.

Així una de les grans novetats – aquesta sí en la programació oficial de les Festes de la Magdalena– és que s’impulsaran iniciatives més inclusives. Com ha anunciat l’Ajuntament de Castelló, aquest diumenge, dia 19 de març, últim dia de les festes fundacionals, es dispararà la primera mascletà per a persones sordes a Castelló.

La cita és el diumenge 19 de març a les 14.00 hores al carrer María Rosa Molas, on es disparen les mascletaes del Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló al llarg de les festes.

La pirotècnia Peñarroja serà l’encarregada de fer-ho possible amb pólvora de colors, una plataforma de fusta per a augmentar les vibracions (funcionarà com un tablao flamenc) i globus, per la qual cosa comptarà amb tota mena de detalls que recorden a una mascletà tradicional.

L’Associació de Persones Sordes de Castelló (APESOCAS) ha celebrat “amb gran il·lusió” aquesta iniciativa i ha agraït al consistori aquesta novetat en les festes més importants de la capital de la Plana.

Si no vols perdre’t res sobre les Festes de la Magdalena, consulta la pàgina de la Magdalena 2023 de Castelló Extra i no et perdes les seues novetats i notícies per a aquest any de plena normalitat.

Finalment, cal recordar que Castelló va acollir un altre esdeveniment destacat com va ser la mascletà poètica, amb la qual es van expressar sensacions, sentiments o emocions a través de paraules, sons, ritme i poesia. Es tracta d’una intervenció escènica participativa de Visitants que es va disparar dijous passat, 9 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari