Marco destaca la labor de l'Ajuntament perquè l'herència Martell torne a Castelló amb finalitats socials

L’alcaldessa celebra que després de 34 anys aquest llegat permeta impulsar serveis lligats a la qualitat i al benestar social

Marco destaca la labor de l'Ajuntament perquè l'herència Martell torne a Castelló amb finalitats socials
27/12/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en l’acte de presentació de la conclusió del procés de l’herència abintestat de Josefa Martell Farcha, junt amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, la directora general del Sector Públic i Patrimoni, Isa Castelló, i el president de la Diputació Provincial, José Martí, a més de representants de les associacions locals i provincials beneficiades.

Marco ha posat en valor el dia de hui, “un dia de justícia social en el qual el llegat de Josefa Martell torna a Castelló amb finalitats socials després de 34 anys de la seua defunció i gràcies al treball de l’Ajuntament de Castelló, que va arribar fins al Tribunal Suprem perquè l’herència Martell es repartira entre les organitzacions de benestar social de Castelló”. “L’herència Martell servirà d’injecció econòmica a les organitzacions que més ho necessiten en un moment com l’actual i permetrà impulsar obres i serveis lligats a la qualitat de vida i al benestar de la ciutadania”, ha apuntat l’alcaldessa.

“Per fi hui és un dia de normalitat en el qual ha triomfat el sentit comú, a pesar que durant molt de temps sembla que ha sigut una cosa excepcional”, ha assegurat España. “No era raonable que l’herència d’una veïna de Castelló no recaiguera en els veïns i veïnes de la localitat i per això el compromís tant del president de la Generalitat com de l’alcaldessa de Castelló de treballar perquè els recursos de Josefa Martell Farcha estigueren dedicats a les associacions i ONG locals que treballen per millorar la vida dels castellonencs” ha apuntat el responsable d’Hisenda.

Amb l’acte de hui a la Casa dels Caragols, la Generalitat formalitza l’abonament d’un total de 671.452,32 euros a deu organitzacions socials i benèfiques per l’herència intestada de Josefa Martell Farcha, que va morir en 1988 sense hereus i sense haver realitzat testament pel que la Generalitat es va fer càrrec d’aquesta. L’herència estava formada per 32 immobles rústics i urbans, recursos líquids i accions del banc de València que ascendien a un total de 4,7 milions d’euros. Una vegada que la Direcció General de Patrimoni ha procedit a depurar i realitzar totes les operacions patrimonials pertinents, els recursos líquids a repartir entre les associacions benèfiques i la Generalitat ascendeixen a 1.007.178,42 euros, dels quals tal com va acordar la Junta Distribuïdora de l’herència, dos terços s’han distribuït entre les associacions i un terç a la Generalitat.

En concret, en l’àmbit provincial i aquelles entitats que tenen representació tant provincial com municipal s’ha abonat 47.960 euros a la Associació Col·lectiu Unió d’Integració al Minusvàlid de Vila-real (ACUDIM); 85.263 euros a AFA Castelló; 85.263,78 euros a l’Associació de Familiars per als Drets de les Persones amb Malaltia Mental (AFDEM); 47.960,88 euros a l’Associació valenciana contra la Fibrosi Quística; 85.263,78 euros a l’Associació-Fundació de Dany Cerebral Adquirit ATENEU; 85.263,78 euros a Càritas; i 85.263,78 euros a la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de Castelló (COCEMFE) i a l’Associació d’atenció de familiars de persones amb problemes de conductes addictives (AVANT).

Per part seua, les organitzacions únicament municipals com AFANIAS, la Fundació DASYC o l’Associació Síndrome de Down han rebut un import de 37.302,9 euros cadascuna d’elles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari