Marco destaca l'efectivitat de les mesures però insisteix: “cal no baixar la guàrdia”

El Cecopal ha donat compte de les últimes dades d’incidència acumulada que se situa en 289,99 casos a Castelló

Marco destaca l'efectivitat de les mesures però insisteix: “cal no baixar la guàrdia”
23/02/2021 -

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) s’ha reunit aquest dimarts per a avaluar l’evolució de la situació epidemiològica a Castelló i realitzar balanç de les actuacions policials durant el tercer cap de setmana de tancament perimetral de la ciutat. En aquest sentit, s’ha constatat la tendència favorable a la reducció dels contagis iniciada a principis de mes i després de les mesures aprovades a nivell municipal i autonòmic per a frenar la covid-19. Les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública fixen la incidència acumulada a Castelló en 289,99 casos.

L’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha recordat que fa més d’un mes, quan el ritme de contagis anava en augment, es van prendre una sèrie de mesures restrictives que implicaven, entre altres coses, el tancament d’instal·lacions esportives, culturals i suspensió d’activitats. “Mesures que, unides a les aplicades poc després per la Generalitat, estan demostrant la seua efectivitat”, ha manifestat Marco.

L’alcaldessa ha recalcat que “les últimes dades situen la incidència acumulada lluny ja dels més de mil casos que es van aconseguir a principis d’aquest mes”. No obstant això, ha puntualitzat que “no podem ni devem relaxar-nos”. “La persistència en el compliment de les mesures sanitàries és fonamental per a frenar la covid-19 a la nostra ciutat, tots i totes hem de continuar extremant la precaució per a doblegar la corba”, ha afirmat.

D’altra banda, en la reunió d’aquest dimarts se n’ha adonat de les actuacions executades en el compliment del tancament perimetral del terme municipal decretat per la Generalitat. En total, en aquests tres caps de setmana en els quals ha aplicat aquesta mesura, la Policia Local de Castelló ha realitzat 168 propostes de sanció per incomplir aquest tancament.

A més, des de principi d’any, la Policia Local ha realitzat 165 denúncies per no portar màscara, 178 per incomplir el confinament nocturn, 55 per infringir les restriccions de reunions de persones en la via pública i 72 en domicilis particulars. També s’han alçat 60 propostes de sanció a establiments per incompliments de les mesures sanitàries.

D’altra banda, si s’adoptaren noves mesures per part la Generalitat, el Cecopal revisarà la seua adaptació a l’àmbit municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari