Marco exposa l'estratègia de Castelló per a fer front a la inflació en el fòrum de l'Aliança Valenciana

L’alcaldessa participa junt als alcaldes de València, Alacant i Elx en la taula redona sobre polítiques de grans ciutats

Marco exposa l'estratègia de Castelló per a fer front a la inflació en el fòrum de l'Aliança Valenciana
14/11/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dilluns en la taula redona ‘Les grans ciutats en la lluita contra la inflació, mesures i accions’, en el marc de l’Aliança Valenciana contra la Inflació, que organitza la Generalitat i que se celebra a València. L’alcaldessa ha exposat davant aquest fòrum l’estratègia municipal per a fer front a la inflació i la gestió econòmica municipal duta a terme en els últims anys que ha permés reduir de manera important l’endeutament municipal, eixir del pla d’ajust i, amb això, “alliberar recursos per a poder fer front a polítiques de suport social i d’impuls de l’economia” en situacions més complicades com una pandèmia o les conseqüències derivades de la guerra a Ucraïna com l’augment dels preus.

Marco ha defensat en la seua intervenció que “la situació econòmica municipal està permetent a l’Ajuntament afrontar situacions d’excepcionalitat” i ha destacat la reducció de l’endeutament al 17% enfront del 90% d’abans de 2015, així com la captació de fons europeus per a dur a terme noves inversions a la ciutat. “Dos fets que ara ens permeten estar millor situats per a desenvolupar polítiques de creació d’ocupació, d’eficiència energètica, així com impulsar mesures de suport a empreses, autònoms, pimes, famílies i col·lectius més vulnerables”, ha indicat.

L’alcaldessa ha participat en aquesta taula als alcaldes de València, Alacant i Elx en una jornada que ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, entre altres autoritats.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha detallat que la reducció de l’endeutament i la captació de fons europeus “està permetent enfortir el pressupost en polítiques de benestar social i d’ocupació” i “fer front a situacions com les actuals en millors condicions”. Així, Marco ha explicat la mesura dels bons per a la ‘tornada a escola’ posats en marxa enguany per a ajudar les famílies a fer front a l’augment de preus i ha recordat que en les pròximes setmanes es posarà en marxa una nova campanya de bons de comerç per més de 200.000 euros.

També ha detallat polítiques desenvolupades en àmbits com el foment del transport públic i l’eficiència energètica per a fer front a la inflació. Així, ha explicat que l’Ajuntament de Castelló s’ha sumat a la gratuïtat del transport públic urbà per a joves de fins a 30 anys i ha activat descomptes del 30% per a bons de transport públic. A més, s’ha referit a mesures d’estalvi econòmic com la renovació de la xarxa d’enllumenat públic urbà mitjançant la substitució per tecnologia LED de 24.000 lluminàries.

Finalment, s’ha referit a mesures per a una fiscalitat més justa preses en els últims anys com han sigut les reduccions de l’IBI i de l’ICIO, que han permés reforçar les polítiques de suport a les famílies i d’impuls de l’economia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari