Marco renova en la vicepresidència de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere

Marco renova en la vicepresidència de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere
20/10/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha renovat com a vicepresidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Rimig) en l’assemblea bianual celebrada aquest dijous a Santa Coloma de Gramenet en el marc de la VI Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere. Marco ha agraït la seua reelecció com a membre de la Comissió Directiva de la Xarxa per la confiança i la nova oportunitat que suposa per a “continuar fomentant sinergies entre municipis per a implementar iniciatives locals en favor de la igualtat de gènere”.

En la reunió, en la qual s’ha elegit com a nova presidenta de la Rimig a l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon, han participat també el Secretari General de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM), Federico Castillo Blanco; així com la Directora Regional d’ONU Dones, María Noel Vaza, a més de les autoritats dels prop de cent municipis adherits a la xarxa. Al costat de Marco, les vicepresidències han recaigut en Claudia Martínez, ministra de la Dona de Córdoba (Argentina); Ramona Reyes, alcaldessa de Paillaco (2028-2021); i Nely Esmeralda Vindel, secretària general de l’associació ANDRYSAS d’El Salvador. En aquesta ocasió, s’han ampliat les vicepresidències amb l’objectiu d’obrir la xarxa municipalista també a associacions i diferents col·lectius. Així, Marco serà vicepresidenta per municipis, Martínez per organismes subnacionals, Reyes per municipalistes i Vindel per associacions.

La Xarxa Rimig té entre els seus objectius el de propiciar la cooperació entre els municipis per a promoure les bones pràctiques de gestió en matèria d’igualtat de gènere. En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelló ha destacat que gràcies a aquest fòrum “es posen en comú i comparteixen polítiques i bones pràctiques en matèria d’igualtat”. Així, Marco ha recordat que, en el marc d’aquesta VI Cimera, Castelló ha compartit actuacions com els tres plans d’igualtat d’oportunitats aprovats i l’aposta per incorporar l’enfocament de gènere en àmbits estratègics com el Pla General, els pressupostos municipals, la fiscalitat o la contractació d’obra pública, entre altres. També cal recalcar fites com el fet d’haver sigut una de les primeres ciutats a aprovar el permís menstrual en el seu conveni laboral.

L’alcaldessa ha animat a tota la nova comissió directiva de la Xarxa Rimig a continuar sumant esforços entre municipis i fomentant aquest espai de diàleg per a la generació de noves accions, estratègies i recursos per a avançar en el desenvolupament de les ciutats amb perspectiva de gènere”.

La VI Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere ha sigut convocada per la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i ha estat coorganitzada per l’entitat de les Nacions Unides dedicada a promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones (ONU Dones), la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), la Comissió Interamericana de les Dones de l’Organització d’Estats Americans (CIM-OEA) i el Banc de Desenvolupament per a Amèrica llatina (CAF).

Al llarg de la setmana aquest fòrum internacional ha abordat i debatut sobre polítiques municipalistes amb l’objectiu de construir una agenda de la igualtat des de la mirada local, la defensa dels drets humans i des de la justícia social. Un esdeveniment que ha reunit en diferents taules, diàlegs i trobades a autoritats locals i supramunicipals, representants de ciutats, països i institucions d’Espanya i Iberoamèrica com Mèxic, l’Argentina, Costa Rica, Xile, Bolívia, l’Uruguai o Paraguai.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari