Turisme i Seguretat coordinen les mesures per a reobrir les platges de Castelló dilluns que ve

Recomanen deixar un espai lliure de 10 metres en primera línia i es recordaran les mesures de seguretat per megafonia i cartelleria

Turisme i Seguretat coordinen les mesures per a reobrir les platges de Castelló dilluns que ve
29/05/2020 -

Les àrees de Turisme i Seguretat i Emergències de l’Ajuntament de Castelló han mantingut hui una reunió tècnica de coordinació per a abordar les mesures a adoptar a les platges a partir del pròxim dilluns, 1 de juny, perquè puguen obrir amb les màximes condicions i garanties per als usuaris i usuàries. El protocol adapta a l’àmbit municipal les directrius del Ministeri de Sanitat per a reduir els riscos higienicosanitaris enfront de la covid-19 a les platges, així com recomanacions i mesures que recull la guia de platges segures elaborada per Turisme de la Generalitat.

“Estem acondicionant les platges del Pinar, Gurugú i Serradal sobre la base de les directrius sanitàries perquè el seu ús i gaudi aquest estiu es puga fer en condicions de seguretat i de protecció de la salut”, ha explicat la regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder. “Des de l’àrea de seguretat i emergències es reforçarà el treball perquè les mesures d’aforament i de distanciament social a les nostres platges es complisquen i anirem ampliant el protocol de mesures conforme es requerisca”, ha apuntat el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina. Tots dos, han visitat hui les platges, per a supervisar el seu estat abans de l’obertura.

Així, coincidint amb l’entrada de Castelló en la Fase 2 de la desescalada, i amb el permís ja per a poder banyar-se i prendre el sol a partir del dilluns, s’iniciarà el servei de socorrisme i salvament a les platges. A més, els agents de la Policia Local seran els encarregats de controlar i supervisar que es compleixen les mesures de distanciament social i aforament. A partir del dilluns ja estaran operatius també els punts de policia en els voltants de les platges del Pinar i el Gurugú.

La parcel·lació del litoral queda descartada en principi per l’amplitud de les platges de Castelló, si bé sí que es recomana deixar un espai lliure de 10 metres en la primera línia de platja, per a passejar o practicar exercici, i evitar les concentracions de persones en una mateixa zona de la platja.

Les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges estaran precintats i no es podran utilitzar de moment en aquesta fase de la desescalada. Tampoc hi haurà papereres en l’arena, de manera que s’eviten possibles focus de contagi.

A més, es reforçarà la informació als usuaris i usuàries de les platges, a través de megafonia, en reiterades ocasions durant la jornada, i mitjançant cartelleria, que inclourà les recomanacions d’ús i gaudi del litoral per a complir amb les mesures de protecció enfront del coronavirus.

El protocol municipal per a garantir la seguretat i la protecció de la salut enfront de la covid-19 a les platges de Castelló que s’activarà dilluns que ve s’anirà modificant en funció de les necessitats i de les directrius sanitàries que es dicten en cada cas complint el pla per a la transició cap a una nova normalitat. També estarà marcat pel decret de seguretat en platges de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, l’esborrany del qual ha sigut presentat hui als alcaldes, entre ells, la de Castelló, Amparo Marco, i que definirà les necessitats dels plans de contingència específics que hauran d’elaborar els ajuntamente per a garantir la seguretat davant l’emergència sanitària per la covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari