Castelló demana al Consell una subvenció per millorar la gestió de l'aigua de pluja i reduir la contaminació en la mar

Navarro subratlla que aquesta actuació ajuda a reactivar l’economia des de la transició ecològica i afronta “la hipoteca ambiental”

Castelló demana al Consell una subvenció per millorar la gestió de l'aigua de pluja i reduir la contaminació en la mar
18/06/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha sol·licitat una subvenció al Consell per a finançar una actuació de millora en un col·lector d’aigües pluvials del Riu Sec que permetrà reduir la contaminació en la mar. Este projecte pretén evitar l’arribada al litoral de residus sòlids a través dels sobreeixidors quan es produeixen episodis de fortes pluges. La Conselleria finançiaria el 50% dels 106.106 euros del cost de l’obra i l’Ajuntament l’altra meitat.

«Necessitem conduir els màxims de recursos públics per a reactivar l’economia des de la mirada de la transició ecològica per a aprofitar aquesta mobilització de recursos per a anar pagant aqueixa hipoteca ambiental que també tenim i que no podem oblidar. Per això hem demanat una subvenció a la Generalitat en la convocatòria d’obres de sanejament d’aigües de la Conselleria de Transició Ecològica per a millorar un dels col·lectors d’aigües pluvials del Riu Sec, amb un tamís que protegirà la contaminació de la mar en episodis de pluges. Una obra que tindria un cost de poc més de 100.000 euros, que generaria ocupació i que aniria dirigida a anar protegint més i millor el nostre ecosistema», explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Junta de Govern Local ha aprovat este dijous la sol·licitud de la subvenció plantejada per la Regidoria de Transició Ecològica. El projecte té l’objectiu de disminuir la contaminació de la mar en episodis de fortes pluges. Així, preveu la instal·lació d’un tamís sobreeixidor en un dels dos col·lectors d’aigües pluvials del riu Sec que contindrà els residus sòlids quan es produïsquen precipitacions i frenarà la seua arribada a la mar. La duració de les obres serà de quatre setmanes.

La Regidoria explica que l’entorn del Riu Sec disposa de dos col·lectors pluvials que deriven les aigües d’escolament a la xarxa de sanejament per a la seua depuració, però afegeix que la falta estructural d’una xarxa separativa entre aigües residuals i pluvials en bona part del clavegueram de la ciutat provoca que en episodis de pluges torrencials estos col·lectors no tinguen capacitat suficient per a portar a la depuradora tota l’aigua de pluja. Amb la millora proposada per Transició Ecològica, quan es produïsca aquest desborde, una part dels abocaments sòlids del mateix es veuran continguts pel tamís i no arribaran a la mar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari