Més de 100 locals de Castelló participen en el pla d'Ecovidrio per a incrementar el reciclatge a l'estiu

Amb l’objectiu d’ajudar el sector hostaler, l’entitat realitzarà més de 100 visites informatives i entregarà contenidors especials

Més de 100 locals de Castelló participen en el pla d'Ecovidrio per a incrementar el reciclatge a l'estiu
09/07/2020 -

Més de 100 bars i restaurants de Castelló participen en la campanya “Continuem reciclant Vidre” d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre. La iniciativa té l’objectiu d’incrementar el reciclatge durant la tornada a la normalitat i aconseguir, gràcies al treball en equip de ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio, un estiu més sostenible.

Durant aquests mesos, Ecovidrio treballarà la regidoria de Reciclatge per a reforçar l’operativa de recollida selectiva d’envasos de vidre. Per a això, l’entitat realitzarà més de 100 visites d’informació i sensibilització als professionals hostalers de la ciutat i entregarà poals especials per a facilitar la labor de reciclatge. A més, reforçarà la freqüència de recollida d’envasos de vidre.

L’edil de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, i el gerent d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, ha donat el tret d’eixida a la campanya al restaurant Tasca el Puerto, del Grau. “Durant els mesos de l’estat d’alarma, Castelló ha batut el seu propi rècord de reciclatge i, ara, és moment de tornar a unir sforços perquè aqueixes xifres continuen creixent amb l’ajuda de sectors com l’hostaler, que utilitza una gran quantitat de vidre”, ha assegurat l’edil. Garcia també ha posat l’accent sobre l’ajuda que aquesta acció de Ecovidrio suposa per als locals de restauració ja que “després d’una temporada dura, qualsevol col·laboració és benvinguda”.

Segons Fuente: “Espanya és un país de bars, de terrasses i de quiosquets, hem vist com els hostalers s’han deixat la pell treballant a marxes forçades per a adaptar terrasses, salons i garantir la seguretat dels seus clients. I en Ecovidrio sabem que necessiten tot el nostre suport, per això continuarem apostant al 100% per aquest canal, per a acompanyar-los i fer entre tots una nova normalitat tan o més sostenible del que ho era abans. La Comunitat Valenciana sempre ha demostrat un gran compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre. Aquest estiu podrem constatar que l’avanç cap a un model més sostenible està a prova de bombes gràcies a la col·laboració de ciutadans, professionals hostalers i administracions públiques”.

La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. Segons dades d’Ecovidrio, els bars, restaurants i quiosquets són els responsables de la generació del 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, per la qual cosa són un sector clau per a una transició real a un model d’economia circular que no s’ha de parar malgrat les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat.

Durant aquest estiu, la campanya preveu aconseguir quasi 11.500 establiments hostalers pertanyents a 107 municipis costaners de tota Espanya. A més, comportarà una ambiciosa dotació de mitjans al sector hostaler amb la instal·lació de més de 3.500 contenidors i poals especials per a facilitar el reciclatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari