Navarro aposta per promoure comunitats energètiques locals per a democratitzar la transició energètica

Navarro aposta per promoure comunitats energètiques locals per a democratitzar la transició energètica
25/02/2022 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha participat en una conferència del Col·legi Territorial d’Arquitectes sobre “Ciutats sostenibles amb l’ús de l’energia fotovoltaica” en la qual ha apostat per promoure des de l’Ajuntament comunitats energètiques locals per a democratitzar la transició energètica i reduir la desigualtat en aquesta matèria.

“La transició energètica és inevitable i el canvi va més ràpidament pels fons de recuperació per la Covid, però ara des de l’Administració hem de s’aconseguir que siga justa i que atenga les diferents sensibilitats”, ha afirmat el regidor municipal, que ha explicat que l’Ajuntament treballa en un projecte perquè des de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en una dependència municipal es genere un grup de consumidors al voltant de 500 metres d’aquesta, una comunitat energètica local “que consumisca la seua pròpia energia, per a avançar en una matriu energètica que reduïsca la desigualtat respecte a la situació prèvia i disminuïsca la població que té dificultats per a pagar el seu rebut”.

Ha assenyalat que davant l’allau d’informació que existeix en convocatòries d’ajudes de diferents Administracions per a promoure l’ús d’energies renovables i l’autoconsum “els Ajuntaments han de ser capaços d’assessorar i conduir al veí a l’ajuda o subvenció que més li interesse”.

El Govern municipal, ha afegit Navarro en la conferència, també prepara una revisió de la bonificació de l’IBI existent per la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a simplificar i facilitar la seua tramitació.

Navarro ha indicat que també es promou un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia per a reduir les emissions de CO2 en 2030 que determina que el 20% del consum procedeix dels edificis residencials, i ha incidit en la necessitat d’intervindre per a disminuir la pobresa energètica.

En la jornada també han participat el president del Col·legi Territorial d’Arquitectes, Ángel Pitarch; el cap del departament de Planificació, estudis i Energies Renovables, Germán Cuñat, i la directora de les jornades, Núria Sánchez Pantoja. Hi haurà altres dues sessions el 3 i 10 de març, de 17 a 19 hores en la seu de l’entitat col·legial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari