Nous preus en l'autobús urbà de Castelló: així queden les tarifes

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat una reducció del 50% dels abonaments i títols multiviatge del transport públic urbà en autobús

Nous preus en l'autobús urbà de Castelló: així queden les tarifes

A partir del dimecres, 1 de febrer, hi haurà nous preus en l’autobús urbà de Castelló i es reduiran les tarifes amb l’objectiu d'”ajudar a l’economia de les famílies i impulsar la mobilitat sostenible”. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha destacat que aquesta mesura s’aplicarà fins al pròxim 30 de juny.

Es tracta d’una iniciativa aprovada en l’última Junta de Govern Local que implica la reducció del 50% dels abonaments del TUCs i que estarà en marxa durant quatre mesos, entre l’1 de febrer i el 30 de juny. Així mateix, el consistori ha recordat que s’uneix a altres mesures en vigor, com els desplaçaments gratuïts per a joves menors de 31 anys.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que aquesta acció ha sigut possible gràcies a les ajudes aprovades pel Govern d’Espanya i recollides en el Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna. El decret estableix el finançament per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del 30% del descompte dels abonaments a aquells ajuntaments que establisquen una reducció d’almenys un 50% sobre el preu habitual. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelló assumirà el 20% restant.

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible i Joventut, Jorge Ribes, ha celebrat que “amb aquestes mesures, s’ha aconseguit que Castelló tinga el transport públic més accessible de la seua història. Mai abans havia sigut tan econòmic el transport públic de la ciutat amb mesures impulsades a més des d’una perspectiva social”.

Nous preus del TUCs

Amb aquesta mesura, els preus es redueixen a la meitat en diversos tipus d’abonaments de l’autobús urbà de Castelló. Per tant, el bo-bus jove de 10 viatges es queda en 3,40 euros; el bo-bus normal de 10 viatges, en 4,10 euros; el bo-bus temporal mensual, en 15 euros; l’abonament de família nombrosa general, en 3,40; i el de família nombrosa especial, en 3 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari