Oltra: "La reforma de la residència Lledó de Castelló la converteix en una xicoteta joia de la corona amb espais més dignes i més amables"

S’han destinat 2 milions d’euros per a adequar-la al nou model residencial de mòduls convivencials impulsat per Igualtat

Oltra: "La reforma de la residència Lledó de Castelló la converteix en una xicoteta joia de la corona amb espais més dignes i més amables"
20/07/2021 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat la residència per a persones majors en situació de dependència Verge de Lledó de Castelló després de la reforma integral de les seues instal·lacions que, segons ha destacat, “la converteix en aquests moments en una xicoteta joia de la corona amb espais més dignes i més amables“.

La vicepresidenta ha visitat la residència després de la reforma que s’ha realitzat dins del pla Convivint de la Generalitat per a adequar-la al nou model residencial impulsat per Igualtat amb unitats de convivència reduïdes i estables.

“L’objectiu és humanitzar també els espais i estabilitzar la coordinació sociosanitària amb una mirada més social i familiar de les residències d’atenció a persones majors”, ha indicat Oltra.

Durant la visita, la vicepresidenta ha assenyalat que amb la finalització de la reforma del centre “formalitzem un compromís adquirit pel Consell del Botànic amb Castelló per a dotar al centre d’unes infraestructures de qualitat com mereixen les persones residents i les persones treballadores del centre”.

Cal recordar que les obres de la residència Verge de Lledó s’han realitzat en dues fases per a evitar traslladar a les persones que en aqueixos moments residien en el centre, atenent d’aquesta manera a les peticions i reivindicacions de les persones treballadores, famílies i persones residents.

Mòduls de convivència

La primera fase de les obres de rehabilitació es va iniciar en 2016 per a ajustar-se a la normativa en matèria de seguretat per a incendis i per a l’adequació d’algunes instal·lacions de la residència.

La segona fase, finalitzada enguany, s’ha realitzat de manera escalonada i coordinada amb la direcció del centre per a no afectar la quotidianitat de les persones usuàries. Per a l’execució de les obres de reforma la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat dos milions d’euros.

La vicepresidenta ha explicat que la reforma del centre ha seguit el nou model residencial impulsat per Igualtat amb 39 places distribuïdes en dos mòduls convivencials, “cadascun amb la seua cuina office i saló per a assemblar-se el màxim possible a una llar i donar autonomia a les persones usuàries”, ha indicat Oltra.

La residència compta amb un bany geriàtric per planta amb capacitat cadascun per a 10 usuaris, quan la normativa estableix un per cada 100. Es tracta, ha explicat la vicepresidenta, “d’una decisió que adoptem per a dotar de més banys a la residència atesa la petició de les persones treballadores del centre, i per a facilitar l’atenció que diàriament ofereixen a les persones usuàries”.

La zona diürna del centre residencial disposa de les zones comunes per a totes les persones residents com la sala d’estar, sales de rehabilitació i polivalents, entre altres dependències, amb xicotetes àrees de zona verda.

Pla Convivint

Les obres de la reforma integral de la residència Verge de Lledó s’emmarquen en les actuacions que la Conselleria està impulsant en el marc del pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials, que compten amb una inversió per al conjunt de la Comunitat Valenciana de 561 milions d’euros per a la posada en marxa de 6.600 places públiques.

La vicepresidenta ha assenyalat que aquest ambiciós projecte de la Generalitat té entre altres objectius “cobrir la necessitat de recursos de serveis socials i avançar cap a l’equitat territorial de la Comunitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari