El Parc Mòbil de la Diputació inverteix aquest any 13.300 euros en el manteniment de pistes i camins rurals de Cabanes

El diputat Abel Ibáñez destaca que la institució destina 916.800 euros per a incrementar la seguretat en 115 municipis de menys de cinc mil habitants

El Parc Mòbil de la Diputació inverteix aquest any 13.300 euros en el manteniment de pistes i camins rurals de Cabanes
12/07/2021 -

El diputat provincial responsable del Parc Mòbil de la Diputació de Castelló, Abel Ibáñez, i l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, han visitat hui les actuacions que desenvolupa aquest àrea de la Diputació referent al manteniment i arranjament de pistes i camins en el terme municipal, el cost del qual en el present exercici serà de 13.300 euros. A Cabanes li correspon la quantitat màxima estipulada en aquest programa per tractar-se d’un terme municipal molt ampli. Els operaris del Parc Mòbil realitzen la neteja en camins de Cabanes i Ribera de Cabanes. Entre altres localitzacions, s’ha actuat en l’accés al polígon industrial.

Segons ha explicat el diputat Abel Ibáñez, “la Diputació ha optat per centrar aquest tipus d’actuacions als pobles xicotets, que són els que més el necessiten”. Per part seua, l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, ha assenyalat que es tracta de “un servei molt necessari per a pobles com el nostre que, malgrat ser xicotet, compta amb un terme municipal molt ampli”. Segons explica, “les brigades municipals són reduïdes i no donen proveïment per a atendre a totes les zones de risc existents”. “Gràcies al Parc Mòbil de la Diputació”, ha dit, “ens sentim molt més segurs”.

916.800 euros per a 115 municipis

Cal destacar que la Diputació invertirà 916.800 euros en 2021 en el manteniment i arranjament de pistes i camins de 115 municipis de menys de cinc mil habitants, xifra que respecte a 2019 representa un increment del 45%, ja que fins llavors, a cada poble es destinava un màxim de 4.600 euros.

Abel Ibáñez ha explicat que encara que inicialment s’havien pressupostat 700.000 euros per a la realització d’aquests treballs en tota la província “finalment ha sigut possible incrementar-la fins als 916.800 euros gràcies a la incorporació de romanents”.

El diputat recorda que enguany s’ha introduït el factor de discriminació positiva a favor dels xicotets pobles, ja que “ara només es realitzen aquestes labors en municipis de menys de 5.000 habitants i no en localitats amb major població, com succeïa amb anterioritat”.

Es tracta d’un servei que sol·liciten els ajuntaments i desenvolupen les dues empreses adjudicatàries en les denominades zona sud i zona nord en les quals s’ha subdividit la província per a la realització d’aquests treballs.

Els operaris que atenen aquests treballs netegen cunetes, tiren formigó en les pistes o les aplanen després d’episodis de pluja quan són de terra. I ho fan conforme a la planificació que arran de les peticions formulades realitzen els serveis tècnics de la Diputació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari