Patricia Puerta assumirà el càrrec de portaveu socialista de l'Ajuntament de Castelló

Després de la dimissió del regidor d’Hisenda i portaveu del PSOE, David Donate, es remodelarà l’equip de govern

Patricia Puerta assumirà el càrrec de portaveu socialista de l'Ajuntament de Castelló

Patricia Puerta, regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló, serà la nova portaveu del PSOE en el consistori després de la dimissió del fins ara portaveu i regidor d’Hisenda, Seguretat Pública i Emergències i Innovació Comercial, David Donate. Així ho ha confirmat aquest matí José Luis López, portaveu de l’equip de govern i regidor d’Urbanisme.

Ahir, Donate va presentar la renúncia a la seua acta de regidor davant la secretaria general del Ple de l’Ajuntament de Castelló i va emetre un comunicat informant de la seua dimissió i dels motius: “desgast polític i personal” i “un procés gradual d’il·lusió i confiança en el projecte”.

La notícia va ser tota una sorpresa per al grup socialista a l’ajuntament, tal com ha explicat José Luis López aquest matí en roda de premsa. “A tots ens ha enxampat de sorpresa. No sospitàvem res, però respectem la decisió del nostre company, que ha fet una labor fonamental a l’ajuntament. Com a socialistes i membres del govern, no podem estar més que agraïts”, ha assenyalat.

En el comunicat, Donate no dedica paraules explícites al seu partit ni a la seua alcaldessa, Amparo Marco, sinó a la “corporació municipal”, “grups de govern” i a la pròpia “oposició”. Sí que es refereix, en canvi, als seus socis de govern: “Especialment, vull posar en valor el meu treball amb Ignasi Garcia (Compromís) i Fernando Navarro (Podem-EUPV) per a coordinar, cuidar i protegir l’Acord de Fadrell que amb molts errors està tractant de millorar la ciutat cap a un model més just i igualitari”.


En aquest sentit, López ha volgut mostrar que no existeix una crisi de govern i ha justificat que “ell ha sigut portaveu, qui més contacte ha tingut amb els altres dos socis de govern, les seues paraules són una forma d’agraïment al treball conjunt en l’Acord de Fadrell”.

Reestructuració de govern

Amb la dimissió de Donate, l’equip de govern haurà de reestructurar-se. El primer canvi serà el de Patricia Puerta, també vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada provincial de Benestar Social, que ara passa a ser portaveu del partit socialista a l’ajuntament.

I quant al nou regidor, s’ha sol·licitat acollir l’acta a Octavio Traver, assessor entre 2015 i 2019 i següent en la llista electoral. “Si decideix acollir l’acta, s’incorporarà a l’equip de govern i veurem com queda la reestructuració de govern”, ha destacat López.

No és clar si Traver, en cas d’entrar, mantindria les carteres d’Hisenda, Seguretat Pública i Emergències, Innovació Comercial i Consum Sostenible, encara que segons ha assenyalat el portaveu, aquestes competències es mantindrien en el mateix partit i no en socis de govern. “L’Acord de Fadrell té marcades competències, no regidors com a tal”, ha deixat clar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari