Patrimoni signa l'acta de replanteig del projecte de rehabilitació de l'edifici Borrull

Patrimoni signa l'acta de replanteig del projecte de rehabilitació de l'edifici Borrull
20/05/2021 -

La Generalitat ha signat aquest dijous amb els representants de la UTE Concisa Ortiz, l’acta de comprovació de replanteig de l’obra de la rehabilitació de l’edifici de la plaça Jutge Borrull de Castelló. Amb la signatura de l’acta de replanteig s’inicia formalment el termini en el qual han de desenvolupar-se els treballs contractats de reforma.

Les obres tenen un termini d’execució de 22 mesos i van ser adjudicades per un import pròxim als 14,5 milions amb IVA a la UTE Condisa-Ortiz el mes de febrer passat. L’actuació és susceptible de ser cofinançada a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Projecte històric

La directora general de Patrimoni, Isa Castelló ha reiterat després de l’inici formal de les obres que “la recuperació de l’antiga Audiència Provincial, abandonada des de 2006, era un compromís del Consell amb Castelló que ens permetrà recuperar un edifici emblemàtic i dotar de les millors instal·lacions als serveis d’atenció a la ciutadania”.

“Les obres retornaran la seua rellevància a l’edifici i recuperaran l’entorn, posant al servei de la ciutadania més de 10.000 metres quadrats de superfície amb els quals donar resposta a les seues necessitats”, ha apuntat Castelló després d’assegurar que el nou edifici presta ara especial atenció a l’accessibilitat universal i la sostenibilitat i a l’eficiència energètica.

La reforma, tal com estableix el projecte, reconcilia l’edifici amb l’espai urbà i connecta la plaça pública del Jutge Borrull amb un pati interior enjardinat a través d’accessos a doble altura. A més, tal com ha indicat la directora general, també s’han incorporat “solucions modulars i fàcilment adaptables als diferents usos als quals poden destinar-se els espais”.

Eficiència energètica i accessibilitat

La restauració de Borrull part de tres premisses: la millora de l’eficiència energètica, la potenciació de l’aïllament i l’impuls de les condicions d’accessibilitat universal.

En aquest sentit, s’instal·laran climatitzacions més eficients, plaques fotovoltaiques i un modern sistema d’il·luminació de tipus LED, optimitzant la distribució i les lluminàries, amb el consegüent control i escombratge d’enllumenat per a l’apagat automàtic.

L’immoble disposarà també de diversos ascensors, situats estratègicament i amb l’última tecnologia per a garantir les màximes prestacions i tot l’exterior estarà resolt amb elements ceràmics per a dotar a l’edifici d’un acabat exclusiu i singular “que potencie la indústria de proximitat i servisca de mostra de la seua qualitat”.

“L’edifici de Borrull data de 1970 i té ja una antiguitat de més de 50 anys, per la qual cosa era necessària la seua rehabilitació per a recuperar el seu ús”, ha sentenciat Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari