El Patronat de Turisme de Castelló organitza un showcooking per a presentar la ‘Ruta del Carajillo’

El showcooking, que serà impartit a les 10.00 hores del pròxim dissabte 10 de febrer en la plaça Santa Clara, xefs del restaurant Nakama explicaran el procés de creació del ‘carajillo’ i els assistents seran convidats a provar-lo de manera gratuïta

08/02/2024 -

L’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat de Turisme, posa en marxa la ‘Ruta del Carajillo’, que es desenvoluparà a partir del 15 de febrer fins al 25 de maig amb l’objectiu de potenciar aquest producte tan característic de la capital de la Plana. Arantxa Miralles, regidora de Turisme, ha explicat que “valorar al ‘carajillo’ és part del nostre pla per a potenciar la gastronomia castellonenca com un dels nostres principals atractius turístics”.

Per a donar principi a aquest nou esdeveniment, dissabte que ve 10 de febrer, a partir de les 10.00 hores, la plaça Santa Clara acollirà un showcooking en el qual s’explicarà el procés d’elaboració del ‘carajillo’ popular elaborat pels xefs del restaurant Nakama. Després es repartiran 200 unitats de ‘carajillo’ per als assistents.

La Ruta del Cigaló és un dels atractius que el Patronat de Turisme va presentar en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) i demostra una clara aposta per potenciar la gastronomia local. En aquest cas, un total de 76 restaurants i bars de la ciutat oferiran al públic les diferents versions d’aquest producte, que durant 100 dies podran ser valorades pel públic.

Miralles ha explicat que “per a aquest concurs gastronòmic, les diferents presentacions del ‘carajillo’ es valoraran en dos apartats, el clàssic i el d’innovació, en els quals trobarem la preparació popular de rom o brandi, així com elaboracions més arriscades a base d’una altra mena de licors i afegits com a cremes, nata, infusions i fins i tot versions comestibles”.

Una vegada finalitzada la Ruta, els vots del públic decidiran, al costat dels del jurat, els millors ‘carajillos’ en els apartats “Clàssic” i de “Innovació”, que es premiaran amb 500 euros cadascun. Tota la informació de la Ruta, així com dels restaurant i cigalons, es podrà seguir en el perfil d’Instagram @carajillo_castellon, a través del qual s’arreplegaran els vots populars.

“Enguany hem desenvolupat un intens calendari replet d’activitats gastronòmiques que tenen l’objectiu de ressaltar i enfortir la nostra rica oferix culinària. La setmana passada vam inaugurar les Jornades de la Galera, i ara ens preparem per a iniciar a la tan esperada ‘Ruta del Carajillo. Totes aquestes iniciatives són una clara manifestació del nostre compromís per impulsar la nostra gastronomia local, que representa un dels nostres principals atractius i és un verdader tresor cultural”, ha assenyalat Miralles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari