Pirotècnia, música i activitats infantils per a celebrar el 9 d’Octubre a Castelló

Del 4 al 9 d’octubre, la Generalitat proposa diverses activitats per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana

Pirotècnia, música i activitats infantils per a celebrar el 9 d’Octubre a Castelló

Pirotècnia, música, patrimoni i activitats infantils protagonitzen el programa d’actes de la celebració del 9 d’Octubre de 2023 a Castelló de la Plana organitzat per la Generalitat Valenciana. La ciutadania castellonenca, valenciana i alacantina exaltarà els seus signes identitaris no sols el Dia de la Comunitat Valenciana, sinó també els dies previs.

Així ho ha presentat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha llançat un missatge d'”unió i sentiment” entorn dels senyals d’identitat col·lectius del poble valencià i ha valorat aquesta jornada com “un gran dia” per a mostrar una “societat unida”.

La imatge d’enguany ha sigut dissenyada per Boke Bazán i mostra un número 9 com a protagonista, al qual s’arriba per la multiplicació de 3 per 3, que representa les tres províncies i els tres colors de la senyera. El resultat és una imatge composta pel roig de la passió, l’or del seu sol i el blau del Mediterrani.

Així, la Generalitat Valenciana ha programat diverses activitats del 4 al 9 d’octubre a Castelló, València, Alacant i Elx per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana des de l’oci i la posada en valor de la cultura i el patrimoni.

Programa d’actes

En primer lloc, del 4 al 6 d’octubre hi haurà jornada de portes obertes de la Casa dels Caragols, la seu del Consell en la capital de la Plana, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores.

A això se sumen activitats infantils en la plaça de Les Aules. El dia 7, de 09.00 a 11.00 hores hi haurà un taller de globoflèxia i manualitats amb l’elm de Jaume I; d’11.00 a 14.00 hores, manualitats amb l’elm i acolorit de l’escut; i de 17.00 a 19.00 hores, manualitats amb xapes.

I el dia 8, les propostes per als més xicotets segueixen en la plaça de 09.00 a 11.00 hores amb globoflèxia; d’11.00 a 14.00 hores amb manualitats amb l’elm de Jaume I i espai de jocs de fusta; i de 17.00 a 19.00 hores amb xapes i acolorisc de l’escut.

I com no, la música també protagonitza la celebració. El diumenge 8 d’octubre, la Generalitat organitza un concert a les 12.00 hores en la plaça Major amb la Unió Musical Sant Felip Neri de La Llosa.

Finalment, el dilluns 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, les capitals s’il·luminaran de manera simultània amb el tret d’un gran castell de focs artificials a les 00.00 hores, en el cas de Castelló entre la zona de l’Auditori i Palau de Congressos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari