El Pla General de Castelló serà per fi una realitat

El Pla d’Ordenació Detallada (POD) de Castelló serà elevat al pròxim ple per a la seua aprovació

Manel Antolí

El Pla General de Castelló serà per fi una realitat

El Pla General de Castelló serà, per fi, una realitat, i la capital de la Plana podrà comptar amb un full de ruta per al seu plantejament urbanístic. Una notícia que s’ha confirmat per part del consistori després de rebre el vistiplau de Costas al Pla d’Ordenació Detallada (POD).

Aquest divendres, la Direcció General de Costes i Mar ha donat la seua aprovació favorablement al Pla d’Ordenació Detallada (POD) de Castelló. Aquest pla s’elevarà al pròxim ple per a la seua aprovació i, amb això, el Pla General de Castelló quedarà definitivament aprovat, d’acord amb un comunicat de l’ajuntament.

Davant aquest vistiplau tan esperat, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assenyalat: “És una gran notícia per a Castelló que Costes haja informat de manera favorable el Pla General. Això significa que la nostra ciutat disposarà d’un planejament urbanístic aprovat definitivament en els pròxims dies després de quasi dos mandats d’intens treball”.

“Un Pla General que recuperarà la seguretat jurídica després d’una dècada amb l’anterior anul·lat per la justícia, que atraurà inversions i contribuirà al rellançament socioeconòmic de la ciutat“, ha afegit la primera edil en la seua valoració.

Castelló de futur

El POP té com a objectiu fer de Castelló una ciutat compacta, cohesionada i que “cus” els barris racionalitzat l’ús del territori i dels recursos, mentre possibilita un creixement contingut i sostenible donant resposta a les necessitats reals de sòl residencial, industrial i terciari, ha assenyalat anteriorment Marco.

Dit d’una altra manera, pretén cohesionar la ciutat i continuar connectant els barris, de manera que tots els veïns i veïnes de la capital tinguen les mateixes oportunitats, “amb una mirada verda i integradora que prioritza el benestar i la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania”, en paraules del segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia.

Amb l’aprovació el desembre de 2021 del Pla General Estructurar, el vistiplau al POP de Costes permet aprovar per fi el Pla General en el pròxim ple del consistori, catorze anys després de l’anterior, anul·lat per la justícia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari