Castelló llança el pla d'impuls a la contractació amb 450.000 euros per al foment de l'ocupació

Castelló llança el pla d'impuls a la contractació amb 450.000 euros per al foment de l'ocupació
11/06/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous, en Junta de Govern Local, la convocatòria i bases reguladores per a la concessió d’ajudes del pla per a l’impuls a la contractació. Aquest pla compta amb una dotació de 450.000 euros per al foment de l’ocupació i s’emmarca dins del Pla Castelló Contracta de la Regidoria d’Ocupació pel qual es destinaran 2,37 milions d’euros en ajudes directes a la creació d’ocupació i contractació de persones en situació de desocupació en 2020.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha explicat que aquesta nova línia d’impuls a la contractació s’ha posat en marxa arran de l’emergència sanitària i social per la covid-19. “Hem realitzat un reajustament per a ampliar les ajudes i, aquest dijous, aprovem aquesta nova línia per 450.000 euros que té com a objectiu donar suport a la recuperació de l’ocupació i el desenvolupament socioeconòmic de Castelló després de l’emergència ocasionada per la crisi per coronavirus i després de la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern i la seua repercussió en matèria laboral”, ha explicat.

El pla d’impuls a la contractació, la convocatòria de la qual s’ha aprovat aquest dijous, se suma a altres tres línies que integren el Pla Castelló Contracta ja convocades i en fase de resolució per un import total de 140.000 euros. “Amb això, ja haurem destinat quasi 600.000 euros en polítiques per al foment de l’ocupació des de la declaració de l’estat d’alarma”, ha apuntat. El Pla Castelló Contracta ascendeix a un global de 2,37 milions d’euros per a 2020. A més, Puerta ha recordat que les polítiques de foment de l’ocupació són un objectiu transversal de l’Ajuntament i, per això, s’estan abordant i aprovant plans des d’altres àrees per a la reactivació de les persones autònomes i pimes, i ultimant el pla de resposta econòmica i social.

Puerta ha explicat que la línia aprovada hui es tracta d’un pla específic d’ajudes dirigides a persones autònomes, microempreses i pimes, per a mantindre i crear llocs de treball després de l’emergència sanitària i social. “És necessari abordar les actuacions necessàries per a pal·liar l’inevitable mal causat per aquesta emergència social, per això llancem aquesta convocatòria per a donar suport a la contractació de persones autònomes o en entitats d’economia social, microempreses i pimes amb fins a 50 treballadors”, ha apuntat.

Aquest programa especial d’ajudes compta amb una línia de 300.000 euros per a la contractació laboral (noves contractacions, modificacions amb increments de jornada o renovació de contracte) amb una duració mínima de sis mesos, i una altra línia de 150.000 euros per al Pla de Recuperació del Talent. Aquest últim programa es ve desenvolupant per la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló per a ajudes a noves contractacions de professionals qualificats vinculats a la ciutat que estiguen residint fora de la Comunitat Valenciana i a l’estranger i vulguen retornar. En aquest cas, la duració del contracte serà d’un mínim de 18 mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari