La Policia Local de Castelló gestiona la protecció de 171 dones víctimes de la violència masclista

La Policia Local de Castelló gestiona la protecció de 171 dones víctimes de la violència masclista
25/11/2021 -

La Policia Local de Castelló, a través de la Unitat de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere (VioGen), gestiona el compliment de 176 ordres de protecció sobre 171 dones víctimes de la violència de gènere en el que portem d’any. Són 15 ordres més i 16 dones víctimes més que en el mateix període de l’any anterior. Aquestes actuacions estan emmarcades en el protocol de col·laboració i coordinació entre la Comissaria provincial del Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Castelló per a la protecció de les víctimes de violència de gènere, que va ser subscrit en 2011 i renovat en l’any passat, i per mitjà del qual la Policia Nacional assigna al cos local el 50% de les dones víctimes de la violència masclista que residisquen a la ciutat.

En el que portem d’any han sigut assignades per a la seua protecció 135 dones (un 20,5% més que en 2020) que, sumades a altres ordres en vigor d’anys anteriors, eleva fins a 171 les dones que estan sent objecte de protecció per part dels agents de VioGen. A més, s’han realitzat 4.459 vigilàncies preventives i 380 comprovacions de compliment de les ordres de protecció, la qual cosa suposa un total de 4.839 actuacions de protecció des de gener ( un 34,6% més que l’any anterior).

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d’aquest protocol “per a extremar la coordinació en benefici de la protecció a les dones que són víctimes de la xacra de la violència masclista”. “Les administracions públiques hem de garantir la seguretat i la vida de les dones i acabar amb la violència masclista és un ferm compromís de totes les institucions, impulsant la prevenció, atenció i recuperació de les víctimes”, ha manifestat. L’alcaldessa ha volgut aprofitar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones per a posar en valor la labor de la Policia Local i de la seua unitat de VioGen.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que enguany ha augmentat tant el nombre d’ordres de protecció assignades a la Policia Local com els nivells de risc de les valoracions. A més, ha recalcat que “més de la meitat de les detencions realitzades en el que portem d’any han sigut per violència masclista”. En concret, la Policia Local ha efectuat 89 detencions per violència de gènere, la qual cosa suposa el 52% del total.

De les 135 dones la protecció de les quals ha sigut assignada enguany a la Policia Local de Castelló, 44 tenen entre 41 a 50 anys; altres 42 estan en la franja d’edat de 19 a 30 anys; 35 entre 31 a 40 anys; 10 de 51 a 70 anys; tres són menors de 18 anys i una dona major de 70 anys.

Per part seua, la regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, ha destacat que “Castelló és el primer Ajuntament que ha desenvolupat un Protocol Municipal d’Actuació Coordinada per a l’Atenció Integral de les Dones Víctimes de Violència de Gènere”. “Amb aquest protocol establim procediments d’actuació interdepartamentals en la intervenció de casos de violència masclista per a actuar amb la major celeritat possible i amb tots els recursos que disposem”, ha destacat.

Ruiz també ha insistit que malgrat posar tots els esforços per a combatre aquesta xacra, “encara ens queda molt per fer perquè només una dona que haja estat víctima de la violència masclista ja és massa”. “Hi ha dones que ja han denunciat, però encara tenim moltes que o no volen o no estan preparades, per diferents motius, i per això hem d’estar totes juntes i junts per a posar fi a estes violacions contra els drets humans”, afegeix Ruiz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari