La Policia Local de Castelló rep formació sobre delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBI

La Policia Local de Castelló rep formació sobre delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBI
02/05/2021 -

Prop de 40 agents de la Policia Local de Castelló estan rebent formació per a la identificació i atenció a les víctimes de delictes d’odi LGTBIfòbics. Aquest curs, que forma part del programa de l’Escola de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló (ESPAC), és el primer que es desenvolupa per a tractar els delictes d’odi contra el col·lectiu LGTBI i està organitzat per la regidoria de Seguretat Pública i Emergències i la regidoria de Feminismes i LGTBI.

Entre els objectius que es persegueixen amb aquest curs està la formació en matèria de diversitat sexual de gènere i familiar, la formació sobre delictes d’odi, formació sobre atenció a les víctimes de delictes d’odi, formació en llenguatge inclusiu, formació en violència intragènere i formació en eines per a lluitar contra el ciberassetjament. La formació, impartida pel Col·lectiu LGTBI Castelló i la professora Esther Jovaní, té una duració de 30 hores impartides de manera en línia i també està dirigida a agents de mobilitat urbana.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha recalcat la importància d’aquest curs pioner. “És el primer que s’ofereix als i les agents de la nostra Policia Local i és fonamental per a perseguir de manera efectiva els delictes d’odi per raó d’orientació sexual o de gènere, millorar l’atenció a les víctimes i per a avançar en sensibilització i prevenció contra aquesta mena de delictes”, ha indicat. Donate ha recalcat que, a través d’aquesta formació, “es facilitaran les eines per a abordar amb la major professionalitat i sensibilitat possible la LGTBIfòbia per a avançar en el respecte a la diversitat social”.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha destacat el caràcter nou d’aquesta acció formativa que també és “molt necessària”. L’edil ha assegurat que “periòdicament, les i els agents de la Policia Local han d’acompanyar a persones de col·lectius LGTBI que presenten denúncies per delictes d’odi o per agressions i han d’estar preparades i preparats per a atendre’ls i garantir que es respecten tots els seus drets. Les persones LGTBI han de saber que les administracions i els cossos de seguretat estem al seu costat i que treballem per a garantir els seus drets”.

Ruiz ha detallat també el contingut d’una formació que s’ha fet totalment en línia per a garantir el compliment dels protocols sanitaris. Les i els agents participants han rebut formació sobre realitats LGTBI i delictes d’odi, llenguatge inclusiu, violència intragènere i eines per a prevenir o investigar possibles assetjaments des de l’àmbit digital. La regidora ha recordat que “Castelló serà una de les ciutats pioneres en la creació d’un Pla Municipal per la Diversitat Sexual per al qual ja hem elaborat un diagnòstic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari