Els Premis Ciutat de Castelló 2021 reconeixen l'art i la investigació

Les persones premiades han recollit els guardons en un acte institucional emmarcat en la celebració del 770 aniversari de la ciutat

Els Premis Ciutat de Castelló 2021 reconeixen l'art i la investigació
10/09/2021 -

Coincidint amb el 770 aniversari de la ciutat, l’Ajuntament de Castelló ha lliurat esta vesprada els Premis Ciutat de Castelló. Un acte que ha servit per reconèixer l’excel·lència musical, el teatre, la literatura infantil, l’art de ceràmica, els estudis etnològics i els estudis per la pau, i que ha comptat amb la participació de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i altres membres de la corporació.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha volgut donar l’enhorabona a totes i tots els premiats perquè “s’han presentat més de 200 treballs i obres i això denota l’alta qualitat artística i investigadora que tenim“. “Tenim un patrimoni humà i cultural enorme i amb trajectòries professionals molt enriquidores per a la ciutat, i l’excel·lència dels premiats és el millor exemple”, ha destacat l’edil Ruiz.

Entre els guardons més destacats hi ha el de l’excel·lència musical ‘Manuel Babiloni‘ a Guitarras Ramírez per la seua trajectòria i dedicació artesanal, a més de la seua vinculació al guitarrista que dona nom al premi. El Premi per la Pau ‘Vicent Martínez Guzmán’ ha sigut lliurat al Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs. José Juan Isidro ha rebut el premi ‘Vicent Pau i Serra’ d’estudis etnològics pel llibre ‘La masoveria i els bureos a les terres de l’interior: de festa als masos‘.

A l’acte s’ha reconegut també l’obra de Domingo Juan Font Pitarch, La Miliciana, per la seua qualitat, la tasca d’investigació i difusió històrica. A més, Castelló ha premiat a la il·lustradora, Irene Verdú, i l’escriptor, Daniel Garcia, amb el guardó de literatura infantil il·lustrada ‘Tombatossals‘ per l’obra ‘On està la son?’. Per últim, pel que fa a l’art, s’ha reconegut l’obra de ceràmica ‘Miopia Social’, de Vicente Ajenjo.

Entrega de publicacions del 2020

Durant l’acte s’han entregat exemplars de les obres premiades a l’edició dels Premis Ciutat Castelló 2020. Així doncs, la Regidoria de Cultura ha editat i publicat l’obra de teatre ‘Errantes‘, de Begoña Tena; el Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats ‘El proyecto educativo de la Segunda República en las comarcas de Castelló‘; La depuración del magisterio’, de Víctor Vilanova; i, finalment, el treball d’investigació de Reis Lloria i Sergi Selma, ‘Aprenem del passat, eduquem el futur. el patrimoni etnològic a Castelló‘.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari