La província tindrà cinc insectaris per a combatre el cotonet amb 36.000 euros

Es tracta d’un projecte molt ben acollit per les cooperatives del sector, que tindrà continuïtat i creixerà en exercicis esdevenidors

La província tindrà cinc insectaris per a combatre el cotonet amb 36.000 euros
07/09/2021 -

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, valora “molt positivament” que cinc cooperatives de la província de Castelló hagen decidit recolzar el projecte de construcció d’insectaris contra el cotonet de Sud-àfrica impulsat per la Diputació de Castelló, que en el present exercici suposarà una inversió de la institució provincial de 36.402,15 euros. Es tracta d’una “iniciativa nova” que “per primera vegada es posa en marxa a les comarques de Castelló”.

Els insectaris són instal·lacions senzilles, econòmiques i molt eficaces, destinades a la multiplicació de l’insecte ‘Cryptolaemus montrouzieri’, un paràsit molt utilitzat pels citricultores valencians per a combatre el cotonet clàssic, la ‘cochinilla algodonosa’ d’origen sud-africà que porta temps causant estralls en els horts de la província.

Únicament requereixen una habitació amb una finestra envidrada, prestatgeries amb safates i un idoni manteniment per a conformar un hàbitat estable en el qual hi haja una temperatura que oscil·le entre els 22 i els 25 graus centígrads i la humitat relativa siga del 60%.

Pérez destaca la importància d’aquesta mena de projectes que “no sols beneficien als socis de les cooperatives que els activen, ja que una vegada que se solten els paràsits en el camp actuaran al seu lliure albir i no sols en els horts dels cooperativistes”.

El diputat de Desenvolupament Rural recorda que el projecte va sorgir de la trobada telemàtica que va mantindre el mes de gener passat amb representants de diverses cooperatives de la província, a les quals es va oferir la possibilitat d’apostar per aquest sistema de protecció dels cítrics.

Una vegada formalitzada la inversió de 36.402,15 euros en la construcció d’aquests cinc insectaris, la intenció de la Diputació és la de tornar a convocar aquestes ajudes el pròxim exercici perquè les cooperatives puguen mantindre’ls actius. A més, l’objectiu del diputat és que en pròximes convocatòries es puga procedir a la creació de nous insectaris. Del que es tracta és “estar al costat dels nostres agricultors i prestar-los tota l’ajuda que siga a les nostres mans per a poder superar els problemes que el cotonet està ocasionant en els últims anys”.

COOPERATIVES I SUBVENCIONS

Les cooperatives que rebran les ajudes són les següents:

  • Cooperativa Católico Agraria (Vila-real), amb 5.194,96 euros
  • Cocalni Cooperativa Citrícola (Alqueríes), amb 8.000 euros
  • Cooperativa Agrícola San José (Borriana), amb 8.000 euros
  • Cooperativa Agrícola San Isidro (Castelló), amb 8.000 euros
  • Nolexport Cooperativa (Nules), amb 7.207,19 euros

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari