El port de Castelló va moure 18,5 milions de tones en 2020, un 10,5% menys que l'any anterior

El port de Castelló va moure 18,5 milions de tones en 2020, un 10,5% menys que l'any anterior
28/01/2021 -

El port de Castelló tanca l’exercici 2020 movent 18.541.498 tones de mercaderies, la qual cosa suposa descens del 10,5% respecte l’any anterior.

Aquest descens s’ajusta a les previsions de tancament de l’Autoritat Portuària derivades de la pandèmia. Malgrat aquestes xifres, PortCastelló es manté com el nové port en trànsit de mercaderies d’entre els 46 ports que conformen el sistema portuari espanyol, atés que la resta de ports també han patit caigudes per la crisi de la COVID-19.

Per forma de presentació de les mercaderies, els granels sòlids són els que menys pateixen l´impacte de la COVID-19, amb un descens del 5,2% respecte a 2020, i tanca amb 6.727.253 milions de tones. Aquesta dada situa al port de Castelló com el segon port del sistema portuari espanyol en aquesta mena de trànsits, gràcies principalment al dinamisme del sector ceràmic, “que ha mostrat la seua resiliència en moments tan difícils”, tal com ha assegurat el president de l´Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó.

El trànsit total de granels líquids ha sigut de 9.801.550 milions de tones, la qual cosa representa un 7,4 menys que l´any anterior. Aquests trànsits se han vist llastrats per la baixada de petroli cru i gasolines, encara que també hi ha hagut productes que s´han incrementat com el fueloil.

Finalment, el trànsit que més es ressent és el de mercaderia general, amb un descens del 33,9%, i tanca 2020 amb 1.977.882 milions de tones.

Malgrat els descensos, PortCastelló es manté en el Top10 dels principals trànsits. Així, es situa el segon en granel sòlid, el seté en granels líquids, el huité en trànsit de contenidors i el dècim en pesca. Aquest tancament confirma la diversificació de trànsits del port de Castelló, atés que els granels líquids representen el 53% del trànsit global, i els sòlids el 36,4%.

Les mercaderies més importants mogudes en PortCastelló en 2020 han sigut, per aquest ordre, el petroli cru, feldespat, argiles, fuel, gasolines, taulells i rajoles, gasoil i biodièsel.

Finalment, els principals països amb els quals el port de Castelló manté relació comercial són Turquia, Rússia, Nigèria, Ucraïna, el Canadà, Itàlia i Algèria.

Rafa Simó ha volgut agrair l´esforç i la implicació de la Comunitat Portuària en un any “difícil i complicat, però que ens ha permés posar en valor el important paper que juguen els ports com a baula fonamental de la cadena logística”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari