Cultura prepara la reobertura de biblioteques i sales de lectura a Castelló

L’aforament queda reduït al 30% i s’estableix un protocol de quarantena per als materials retornats

Cultura prepara la reobertura de biblioteques i sales de lectura a Castelló
31/05/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la reobertura de biblioteques, sales de lectura i Arxiu Municipal de Castelló. S’activa ara l’aplicació del plan de contingència i continuïtat del servei, elaborat pel negociat d’Arxiu i Biblioteques de la Regidoria de Cultura.

“Una vegada hem pogut garantir els mitjans per a complir amb les mesures de seguretat del personal municipal i de la ciutadania, podem confirmar la reobertura d’aquests serveis que marquen l’inici de la desescalada cultural”, ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui hui a visitat les instal·lacions de l’arxiu. L’edil ha assegurat que “aquest són els primers passos per a una tornada a l’activitat que és vital per tots els sectors de la Cultura i durant la que demanem a totes i a tots la màxima responsabilitat”.

El pla estableix que l’aforament màxima serà del 30% de la capacitat habitual i que totes les instal·lacions hauran d’estar desinfectades en el moment de la reobertura. A més, s’aplicarà un protocol per als materials retornat, amb el condicionament d’una zona segura per a emmagatzemar-los durant 14 dies, amb contenidors, caixes o bosses necessaris per al correcte aïllament.

El personal de les biblioteques modificarà, si cal, la distribució del mobiliari per a garantir que les persones usuàries mantinguen una distància de dos metres. Per a l’accés a la biblioteca serà imprescindible respectar la senyalització (exterior i interior), portar guants (en cas de no tenir-ne seran facilitats per la biblioteca) i desinfectar-se les mans.

La informació i orientació bibliogràfica es faran preferentment via correu electrònic o telefònica, de manera que els materials sol·licitats estaran preparats quan les persones usuàries accedisquen a la biblioteca. No es podrà fer ús del ordinadors públics, catàlegs d’accés públic en línia i altres catàlegs i .estarà limitat l’accés lliure a la col·lecció. Tampoc està permés l’accés als banys.

L’obertura del MUCC, per a meitat de juny

Està prevista la reobertura d’alguns espais del MUCC en la segona quinzena del mes de juny. El Castell Vell, el Museu d’Etnologia i el Museu de la Mar obriran les seues portes després d’haver passat tots els protocols de neteja i desinfecció adequats per garantir al màxim la seguretat de totes les persones que visiten les instal·lacions i la dels seus treballadors.

Per les seues característiques i dimensions més reduïdes de les estances, passadissos i accessos, la resta de seus del MUCC (el Refugi antiaeri i el Fadrí) romandran tancades al públic fins a les següents fases i només obriran per a realitzar tasques de manteniment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari