El rebrot de casos de coronavirus a Castelló es manté

L’1,8% de les proves PCR que s’han realitzat en la província han donat positiu, enfront de l’1% de València i el 0,7% d’Alacant

El rebrot de casos de coronavirus a Castelló es manté

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en roda de premsa per a informar sobre les mesures de prevenció que es duran a terme en els centres de salut i ha destacat que el rebrot de coronavirus a Castelló es manté estable, després de la preocupació d’aquests últims dies per part de la ciutadania.

La titular de sanitat no ha concretat detalls sobre en quina situació es troba cadascun dels rebrots de covid-19 que s’han identificat en la Comunitat Valenciana, però sí que ha assenyalat que tots es mantenen estables. En el cas del de Castelló, per tant, continuen sent 31 els casos positius confirmats amb PCR.

A més, Barceló ha celebrat que “la Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia amb menor incidència acumulada, amb 1,72 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, enfront de la mitjana de 4,99 d’Espanya”, per la qual cosa la regió es troba en “fase de contenció”. En els últims 14 dies, segons ha concretat, la incidència acumulada a la regió és de 3,4 casos per cada 100.000 persones i la mitjana nacional és de 9,89 per cada 100.000 habitants.

D’altra banda, la consellera ha aprofitat el retrobament amb els mitjans de comunicació per a posar en valor el paper d’Atenció Primària, que ha detectat 22.438 possibles casos de coronavirus entre l’11 de maig i el 5 de juliol”. D’ells, un 92,4% s’ha sotmés al PCR i tan sols un 1% ha donat positiu, “la qual cosa suposa un índex molt baix”.

Així, a la província de Castelló, s’han detectat 2.988 possibles casos en atenció primària, i s’ha realitzat PCR al 93,1%, dels quals l’1,8% ha resultat positiu. A la província de València s’han detectat 11.811 possibles casos i s’ha realitzat la PCR al 92,5% dels casos, dels quals un 1% ha resultat positiu. A Alacant, els possibles casos detectats han sigut 7.639, realitzant la prova al 91,8%, dels quals el 0,7% ha donat positiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari