Cultura inicia les excavacions per a la recuperació del Castell Vell coincidint amb la reobertura del MUCC

Ruiz: «els treballs ens permetran posar en valor aquest conjunt històrica tan representatiu de Castelló»

Cultura inicia les excavacions per a la recuperació del Castell Vell coincidint amb la reobertura del MUCC
16/06/2020 -

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha visitat les excavacions arqueològiques en la muralla del tercer recinte del Castell Vell que s’han iniciat avui, coincidint amb la reobertura al públic de tres de les seus del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) que van ser tancades pel decret de l’estat d’alarma. Els treballs duraran sis setmanes, un termini al qual han obligat les mesures de seguretat sanitària, ja que s’ha reduït a la meitat el personal que podrà treballar a les immediacions.

«Obrim les portes a un treball d’investigació que se centrarà en la muralla del recinte i que ens permetrà posar en valor aquest conjunt històric tan representatiu de Castelló», ha assegurat l’edil de Cultura. Ruiz ha apuntat a l’execució d’aquest project com «el punt de partida del treball arqueòlogic per a futures intervencions i el traçat de noves rutes de visita».

L’objectiu d’aquesta intervenció és documentar el traçat del tercer recinte de la muralla del Castell Vell. Aquestes excavacions «són una actuació prioritària», com ha confirmat Ruiz, per la necessitat d’identificar les escasses restes d’estructures en la zona d’entrada al Castell Vell des del pla i antic camí andalusí.

Així doncs, el projecte d’intervenció arqueològica ha estat aprovat i autoritzat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i s’efectuarà en quatre zones delimitades, on es realitzaran cates i neteja de l’entorn per tal d’obtenir la pertinent documentació arqueològica de les restes i valorar futures actuacions.

En la primera zona, les intervencions es faran mitjançant la neteja i l’excavació en diferents punts de la muralla del tercer recinte (poblat) que poden resseguir-se des de la rampa d’accés a l’ermita. Pel que fa a la zona 2, es portarà a terme una neteja i documentació de la possible torre albarrana ubicada a la zona del pàrquing, es tracta de les restes d’una estructura circular (possible torre) ubicada en la part més alta d’un turonet de pedra.

Respecte a la zona 3, es farà una neteja des del tram de l’antic camí andalusí, que està ubicat a la sang dels moros, que proporcionava accés a la part nord del Castell Vell des del pla. Finalment, en l’última zona, es portarà a terme una neteja i excavació en la rampa d’accés a la Magdalena.

El Castell Vell és una de les cinc seus del MUCC, el qual reobre al públic tots els espais en què es poden garantir les mesures de seguretat i higiene. Queden fora el Refugi Antiaeri i el Fadrí, per ser espais que no permeten mantenir la distància mínima interpersonal.

Les sales del Museu de la Mar romandran obertes de de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores de dimarts a dissabte i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. En el cas del Museu Etnològic, l’horari és d’11.00 a 13.30 i de 17.30 a 21.00 hores de dimarts a dissabte i els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari