Garrido reforçarà les inversions en la compra d'habitatge social i en rehabilitació

La Regidoria d’Habitatge preveu ampliar el parc públic de lloguer social i impulsar reformes en els pisos municipals

Garrido reforçarà les inversions en la compra d'habitatge social i en rehabilitació
09/04/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló reforçarà les inversions en la compra d’habitatge per a lloguer social i en la rehabilitació dels pisos municipals per a estimular l’economia i garantir el dret a l’habitatge. El departament de María Jesús Garrido ha elaborat un pla d’actuació per a fer front a les noves circumstàncies derivades de l’emergència sanitària reajustant les partides previstes en el pressupost municipal.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que han adaptat el pressupost de l’àrea seguint la reestructuració dels programes departamentals de les diferents regidories “al nou context d’excepcionalitat i emergència derivats de la crisi sanitària” . Ressalta que l’objectiu “és fer costat a pimes i autònoms amb un pla d’inversions d’estímul econòmic i garantint drets socials per al conjunt de la població”. Garrido destaca que la Regidoria disposa d’inici d’un pressupost de 2,1 milions, dels quals prop del 90% els vol destinar directament a empreses i famílies “mitjançant les ajudes socials al lloguer i la inversió pública en compra d’habitatge”.

El gruix del pressupost (1,8 milions) es dirigirà a la compra d’habitatge per a incrementar el parc municipal d’habitatge social i a la rehabilitació dels pisos municipals “injectat d’aquesta forma liquiditat en el teixit empresarial local de reformes i rehabilitació. Concretament, un milió serà per a compra d’habitatge i 800.000 per a la rehabilitació d’habitatges socials.

També ha previst incrementar la bossa de lloguer social amb incentius als propietaris i potenciar la difusió de les ajudes de lloguer de la Generalitat.

La Regidoria reforçarà el conveni signat amb el Col.legi d’Advocats per a assessorar en els processos de moratòria hipotecària i mesures de lloguer aprovades pel Govern, així com la mediació i en campanyes informatives.

Garrido seguirà avant enguany amb la contractació d’una assistència tècnica per a l’elaboració d’un pla estratègic que diagnostique la situació i les necessitats d’habitatge, amb un pressupost de 50.000 euros, així com la contractació, per 60.000 euros, d’un servei de gestió integral de les 221 habitatges municipals per a millorar el seu manteniment i funcionament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari