Habitatge reforçarà el servei de mediació per a atendre les consultes sobre les ajudes del lloguer d'emergència a Castelló

L’Oficina Municipal d’Habitatge rep 452 sol·licituds. La Regidoria denuncia la falta d’implicació de les entitats financeres i dels fons voltor

Habitatge reforçarà el servei de mediació per a atendre les consultes sobre les ajudes del lloguer d'emergència a Castelló
08/05/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló reforçarà el servei d’atenció i mediació per a atendre les consultes referents al paquet d’ajudes al lloguer i al pagament de la hipoteca aprovades pel Govern davant l’emergència per la covid-19. L’Oficina Municipal d’Habitatge ha rebut fins al moment 452 crides per aquestes ajudes extraordinàries.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que han proposat al servei de mediació amb conveni amb el Col·legi d’Advocats una ampliació de l’horari d’assessorament, i afig que també contractaran altres serveis jurídics per a fer front als conflictes que es deriven entre grans propietaris i fons d’inversió i inquilins en el lloguer.

Garrido denúncia la falta d’implicació de les entitats financeres per a tramitar els microcrèdits sense interessos per al lloguer avalats pel Govern, així com dels fons voltor per a atendre els requeriments de les llars afectades per la crisi.

La regidora d’Habitatge destaca que els plans de suport del Govern contemplen a suspensió dels desnonaments en lloguer sense alternativa residencial durant 6 mesos, ajudes extraordinàries i microcrèdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. Els grans tenidors han de realitzar als seus inquilins una quitació d’un 50% o una reestructuració del deute en 3 anys, l’Estat assumirà el deute dels inquilins que no isquen de la vulnerabilitat i hi haurà una pròrroga de 6 mesos dels contractes a punt de véncer per a evitar una pujada de preus.

Ressalta que la Regidoria també atendrà consultes sobre les ajudes que acaba de convocar la Generalitat, que poden costejar el 100% del lloguer de persones afectades per l’aturada econòmica amb un màxim de 650 euros.

La gent interessada pot trucar al telèfon de la conselleria del 963866000 o escriure a ajudeslloger@gva.es per a preguntar sobre les seues ajudes al lloguer, o poden contactar amb el número de l’Ajuntament del 010 o escrivint a vivenda@castello.es per a sol·licitar informació d’aquesta mesura autonòmica o de les ajudes del Govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari