Marco posa en valor la restauració ambiental del Gurugú amb una inversió de 250.000 euros

Marco posa en valor la restauració ambiental del Gurugú amb una inversió de 250.000 euros
25/06/2020 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en una visita a la platja del Gurugú juntament amb la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, durant la qual s’ha donat compte de les últimes intervencions en el litoral castellonenc per part de l’administració estatal i en coordinació i col·laboració amb l’Ajuntament. Unes actuacions valorades en 310.000 euros, 250.000 euros dels quals s’han destinat a la demolició d’un immoble situat en domini públic marítim-terrestre del Gurugú i a la posterior restauració mediambiental de la zona. Altres 60.000 euros s’han invertit en condicionar les platges després dels efectes que va deixar la DANA de gener, reparant punts de sobrepassament del cordó dunar, així com la gestió de desperfectes al Gurugú i al Pinar.

“Castelló afronta aquesta temporada estival amb les tres platges en les millors condicions, oferint serveis en totes elles i condicionant-les al context actual per a garantir les mesures sanitàries i que el nostre litoral siga un destí segur”, ha explicat l’alcaldessa a peu de platja. “En quant a la intervenció de Costes en la zona sud del Gurugú, destaque la posada en valor d’aquest espai de primera línia de costa, amb la demolició d’un edifici situat en sòl públic que ha permés restaurar mediambientalment l’espai”, ha assegurat l’alcaldessa.

En concret, la intervenció ha permés recuperar ambientalment 4.500 metres quadrats i s’han realitzat plantacions dunars en 2.800 metres quadrats, instal·lant 745 metres quadrats de passarel·les de fusta per a fer compatible el projecte amb l’ús i gaudi de la platja.

Marco també ha agraït la col·laboració de Costas per a fer possible la demanda del consistori d’avançar la temporada del pla d’explotació de platges i amb això l’obertura dels xiringuitos, que contribueix a la dinamització de la costa i a la recuperació del sector de l’hostaleria.

La delegada del Govern en la Comunitat, per la seua part, ha destacat en el Gurugú “la implicació i coordinació de les administracions públiques per a poder oferir a la ciutadania les platges en les millors condicions, després del temporal de la DANA, amb projectes de restauració mediambiental com l’executat en la zona sud del Gurugú i també amb les mesures adoptades per a contribuir a impulsar el sector turístic i ajudar al fet que les platges estiguen en les millors condicions i Castelló siga destí segur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari