La Ruta del Sant Greal valora els nou pobles de l'Alt Palància i l'Alt Millars pels quals travessa

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, assisteix a València a la constitució del comité de coordinació d’aquest projecte que impulsa Turisme Comunitat Valenciana

La Ruta del Sant Greal valora els nou pobles de l'Alt Palància i l'Alt Millars pels quals travessa
14/07/2021 -

La Diputació de Castelló forma part del comité de coordinació del la Ruta del Sant Greal de la Comunitat Valenciana que s’acaba de constituir, un itinerari turístic impulsat per la Generalitat Valenciana a través de Turisme Comunitat Valenciana, basada en el Projecte Europeu Cultural i Patrimonial Holy Grail Route.

Un acte al qual ha assistit la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí. La ruta, que parteix de la localitat d’Osca de San Juan de la Peña i acaba en la catedral de València, passa per nou localitats pertanyents a les comarques de l’Alt Millars i l’Alt Palància: Cirat, Montanejos Jérica, Caudiel, Barracas, Segorbe, Soneja, Altura i Navajas.

Segons explica la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, “es tracta d’un projecte que ens acosta a un passat mil·lenari amb el qual podrem conéixer millor la nostra història cultural, i que gira entorn de la tradició del Sant Greal de l’últim sopar”. “Una iniciativa que va en la línia de les polítiques que impulsa la Diputació de Castelló per a posar en valor l’important patrimoni natural, cultural i artístic amb el qual compta la província de Castelló, des del convenciment que representa una via molt interessant per a generar activitat econòmica i fixar població al territori”.

La llegenda

El Greal és la relíquia més important coneguda. Ha sigut protagonista de les Croades, del secret templer i ha inspirat les llegendes del rei Arturo o Parsifal. La llegenda del Sant Greal, recreada al cinema, la literatura, la música i la pintura, gira entorn d’una copa que va eixir de Jerusalem i va ser venerada a la Roma del segle III, fins que assetjada per la persecució dels cristians va ser traslladada a terres d’Aragó per ordre de Sant Lorenzo, culminant el seu recorregut en 1432 en la catedral de València, de la mà d’Alfons V el magnànim. Va realitzar un llarg viatge replet d’avatars, lluites i intrigues, amb el qual s’ha conformat un dels llegats espirituals més importants d’Europa.

Més informació

1 Comentari

 1. Jesús Moya Casado
  Jesús Moya Casado d’octubre 15, 18:48

  La pregunta es muy simple:

  ¿Este “camino” es histórico o comercial?

  A ver si en este foro tengo suerte y me contesta alguien.

  Jesús Moya

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari