Castelló dissenya una guia amb cinc rutes per a gaudir del senderisme i el patrimoni

Castelló dissenya una guia amb cinc rutes per a gaudir del senderisme i el patrimoni
01/05/2021 -

L’Ajuntament de Castelló llança una nova proposta per a gaudir del senderisme i la naturalesa amb una guia que inclou cinc rutes pel terme municipal, adaptades a diferents nivells i dissenyades per a realitzar per lliure. El programa, denominat ‘Caminant, gaudint i somrient’, inclou codis QR per a cada ruta que permeten seguir l’itinerari.

“Llancem aquesta nova proposta des del Patronat Municipal de Turisme que ens permet combinar la naturalesa i el patrimoni de Castelló, oferint una alternativa d’oci i esport a l’aire lliure”, ha explicat la regidora de Turisme, Patrimoni i Infraestructura Verda, Pilar Escuder. “Posem així en valor els recursos naturals de la nostra ciutat i facilitem a veïns i turistes una guia per a poder triar la ruta que millor s’adapte a les seues necessitats i inquietuds”, ha destacat la mateixa regidora.

‘Caminant, gaudint i somrient’ forma part del paquet de propostes per a visitar la ciutat emmarcades en la campanya ‘Castelló al teu aire’, amb iniciatives que permeten planificar un turisme de proximitat segur, per a gaudir dels recursos que ofereix Castelló complint amb totes les mesures preventives i restriccions per a protegir la salut enfront del coronavirus.

Les cinc rutes:

Ruta de la Romeria: 14,4 quilòmetres i dificultat mitjana-alta

Itinerari: Plaça Major – Plaça del Primer Molí – Ermita de Sant Roc – Ermita de la Magdalena – Ermita de Sant Roc – Plaça del Primer Molí – Plaça Major

Aquesta ruta recorre el camí de la Romeria a l’ermita de la Magdalena partint del centre de la ciutat. En ella es rememora el trasllat de la localitat des del turó de la Magdalena fins al pla.

Ruta dels Invasors: 18 quilòmetres i dificultat mitjana-alta

Itinerari: Planetari – Molí la Font – Ermita de Sant Francesc – Centre d’interpretació del Castell Vell – Ermita de Sant Francesc – Molí la Font – Planetari

Aquesta ruta segueix els passos dels invasors que arribaven a la costa amb la intenció de saquejar les poblacions de l’Alqueria de Fadrell i el Castell Vell. Aquestes invasions se situen entre els segles XII i XVI.

Ruta al Tossal Gros: 12 quilòmetres i dificultat mitjana

Recorregut: Hospital de la Magdalena – Tossal Gros – Hospital de la Magdalena

Aquest itinerari arriba fins a les llomes més altes del terme municipal partint des de l’Hospital de la Magdalena. És un recorregut d’anada i tornada amb un cert desnivell, la qual cosa permet contemplar una perspectiva de Castelló.

Ruta des de Tombatossals al Parc Meridià: 5,4 quilòmetres i dificultat baixa

Recorregut: Tombatossals – Basílica del Lledó – Camí de la Plana – Parc del Meridià – Camí de la Plana – Basílica del Lledó – Tombatossals

Es tracta d’una ruta pensada per a realitzar en família. Discorre per terreny pla. Comença en l’escultura d’aquesta figura de la mitologia castellonenca, situada en l’Avinguda de Lledó, per a arribar fins al Parc Meridià, situat a mig camí entre el nucli urbà de Castelló i la mar.

Ruta des de la Basílica del Lledó fins a la platja del Gurugú: 9,2 quilòmetres i dificultat baixa

Itinerari: Basílica del Lledó – Camí de la Plana – Platja del Gurugú – Camí de la Plana – Basílica del Lledó

Aquesta ruta parteix des de l’ermitori de Lledó per a recórrer una de les vies més importants que comuniquen la localitat amb el litoral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari