Sales: “És moment de continuar apostant pel talent que permetrà millorar la nostra ciutat i fer-la més atractiva"

Sales: “És moment de continuar apostant pel talent que permetrà millorar la nostra ciutat i fer-la més atractiva"
19/02/2024 -

El regidor de Relacions Institucionals i portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, ha participat aquest matí en la inauguració de les “24 Jornades de Disseny” que tenen lloc al llarg d’aquesta setmana en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló. L’edil ha compartit aquest acte juntament amb el director del centre, Miguel Monar, i la directora de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Fani Blanch.

L’edil ha recordat que “des de l’Ajuntament volem comptar amb la EASD per a actuar i transformar l’entorn urbà de la ciutat. Per a portar la cultura, l’art i el disseny com a llenguatge que traspasse les parets d’aules i museus i puga gaudir-se a peu de carrer”.

En aquest sentit, Sales ha ressaltat que “volem comptar amb tot l’enorme talent que hi ha en l’Escola d’Art i Superior de Disseny per a fer una millor ciutat i que Castelló siga conegut per eixa aliança amb iniciatives que permeten tindre una ciutat més bonica, més interessant culturalment i sinònim de dinamisme cultural”.

Sales també ha insistit que la intenció de l’equip de govern, tal com va avançar l’alcaldessa Begoña Carrasco “és la d’obrir un concurs d’idees amb el EASD. Per això, estem treballant a identificar els llocs ideals per a intervindre i evitar la degradació d’espais o mobiliari urbà, com a quadres de llum, marquesines, jardins, edificis municipals, vehicles..etc”.

El també regidor de Patrimoni s’ha dirigit a l’alumnat present de l’Escola d’Art per a “demanar ajuda i consell, per a evitar que el nostre centre urbà siga sinònim de pintades indiscriminades, que enlletgeixen la ciutat. Volem apostar per l’art urbà com un altre dels atractius de Castelló i que siga reconegut i admirat per la gent que visita la capital de la Plana”.

Vicent Sales ha comentat també que l’objectiu és actuar “com ocorre en altres ciutats espanyoles o d’Europa, on la unió entre art, disseny i espais urbans és una simbiosi que permet potenciar tant l’atractiu cultural com turístic. I això permetrà donar també espai a les idees dels nostres joves dissenyadors i la gran pedrera de la EASD”.

“Aquest repte no és una cosa que siga nou per a l’Escola d’Art i els seus alumnes, ja que vau col·laborar en el seu moment amb el disseny de les imatges que retolen els vehicles del TRAM. Un disseny que és ja part del nostre paisatge urbà i que és identificat per tots els nostres veïns com a propi”, ha recordat.

Sales ha reiterat que “Des de l’Ajuntament de Castelló. És moment de continuar apostant pel talent que permetrà millorar la nostra ciutat i fer-la més atractiva tant per als seus veïns com per a qui la descobreix per primera vegada. I en aquest objectiu, volem comptar amb els millors. Amb qui de veritat sap d’Art i de Disseny a Castelló. Que no són uns altres que vosaltres i vosaltres”.

El regidor ha animat als alumnes a posar en marxa “eixes idees que poden obrir-se més enllà de les aules, per a transformar el nostre entorn urbà, la nostra casa, la de molts dels quals us trobeu ací, que no és una altra que Castelló. Perquè Castelló és també talent, art, innovació, disseny”, ha afirmat.

Per part seua, Miguel Monar, director de la EASD, ha recordat que “les jornades involucren a tota la comunitat educativa i obri l’escola al món de l’art, al món del disseny i a tota la ciutat de Castelló. Una setmana que podem organitzar gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i de la Fundació Dávalos-Fletcher”.

“El disseny no pot canviar el món, però sí que pot ser una potent eina de transformació social”, també ha destacat Monar en el seu discurs.

La directora de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Fani Blanch, ha intervingut també recordant que “els estudis superiors d’art formen part també de l’espai europeu d’ensenyaments superiors, la qual cosa permet estar al dia del qual es realitza fora dels nostres centres i en altres països gràcies a les mobilitats Erasmus i d’altres programes”.

En les “24 jornades de Disseny”, que es prolongaran fins divendres que ve 23 de febrer, es donen cita activitats com a tallers, exposicions i conferències sobre tècniques artístiques i conceptes de disseny com: gravat, serigrafia, videomapping, música o el reciclatge de materials.

En l’acte d’inauguració de les jornades també s’ha aprofitat per a entregar diferents premis a l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari