Sales: "L'anterior govern va crear un institut en barracons i serà este govern municipal el que construïsca l'IES Crèmor en les millors condicions per a l'alumnat"

Sales: "L'anterior govern va crear un institut en barracons i serà este govern municipal el que construïsca l'IES Crèmor en les millors condicions per a l'alumnat"
09/05/2024 -

El portaveu del govern, Vicent Sales, ha resolt hui en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local la polèmica generada pel PSOE a l’Ajuntament sobre la ubicació del futur IES Crèmor.

Sales ha sigut contundent: “Una vegada més, estem resolent un ’empastre’ generat per l’anterior equip de govern que va planificar i va crear administrativament un institut, sense tindre cedit el sòl a la Conselleria i que, a més, excedia en les seues dimensions a la parcel·la que estava prevista. L’única cosa que va fer el govern d’Amparo Marco va ser deixar-nos un institut en barracons”.

“L’actual govern garantix la construcció de l’IES Crèmor en la parcel·la al costat del riu Sec resolent una polèmica interessada del PSOE amb l’únic afany de generar soroll i alarmisme entre les famílies. Ja hem traslladat a la comunitat educativa, tant a les direccions del col·legi Jaume I i Benadresa, futurs alumnes de l’IES Crèmor, com a les AMPA, que l’institut és una prioritat en la qual estem treballant de manera coordinada entre administracions”, ha insistit.

I és que Sales assegura que “el tripartit va reservar en el seu Pla General de 2022 un sòl dotacional escàs per a albergar un institut que havien projectat ells mateixos amb 20 unitats de Secundària, 6 de Batxillerat i 6 de Formació Professional. Un centre que es va crear administrativament el 12 de juliol, estant ells en el govern, però sense haver-hi parcel·la urbanitzada de cedir a la Conselleria, és a dir només van crear el nom de l’institut, però res més”.

“Quan entrem a governar ens trobem amb este autèntic despropòsit. Els mateixos que van projectar un institut en una parcel·la insuficient són els que ara es dediquen a crear alarma social”, lamenta.

En este sentit, aclarix: “Ha sigut una descoordinació, tant del govern del Botànic com del tripartit que ha governat durant 8 anys en este Ajuntament que, des que arribem al govern hem tractat de corregir sense traslladar preocupació a les famílies. Alguna cosa que no ha dubtat a fer el PSOE. No obstant això, vull enviar un missatge d’absoluta calma i tranquil·litat perquè aquest govern ja està treballant per a urbanitzar la parcel·la al costat del Riu Sec i estudiant solucions d’edificabilitat perquè l’institut siga una realitat”.

I afig: “Les màquines ja estan treballant sobre la zona per a urbanitzar-la que és el primer que cal fer per a poder cedir el terreny a la Conselleria. Estes obres d’urbanització tenen un període d’execució d’un any i avancen segons la previsió”, assegura el regidor.

Increment del parc públic d’habitatge

Al marge d’això, la Junta de Govern Local ha aprovat este dijous la sol·licitud d’una subvenció per a l’adquisició i millora d’habitatges del programa d’increment del parc públic d’habitatges finançat pel Pla Estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025 (Pla Adha). Amb això, el govern municipal pretén engrossir el parc públic d’habitatge per a atendre les situacions d’emergència residencial.

Conveni amb el Gremi de Llibreters

D’altra banda, la sessió ha donat llum verda al projecte del conveni de col·laboració amb el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques per al finançament de les activitats derivades de la Fira del llibre de Castelló 2024 amb una aportació econòmica municipal de 19.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari