Sales: “Marco va encarregar l'escultura del Pregoner amb la cara del seu candidat només 5 mesos abans de presentar-lo en societat”

Sales: “Marco va encarregar l'escultura del Pregoner amb la cara del seu candidat només 5 mesos abans de presentar-lo en societat”
25/01/2024 -

L’exalcaldessa de Castelló i actual senadora del PSPV, Amparo Marco, va exigir “discreció absoluta” a l’artista que va elaborar l’escultura de “El Pregoner”. Així li ho va demanar en la reunió que van mantindre tots dos en el seu despatx i consta en els mails que a partir d’eixe moment va intercanviar amb el seu gabinet. “Els correus de l’artista demostren les mentides d’Amparo Marco i la deixen en evidència davant la ciutadania de tota Espanya”, indica el portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales.

“Hi ha proves per escrit que, després de la reunió, l’artista sol·licita per primera vegada aconseguir fotos de Chema Prades. Fins a eixe moment era una escultura que portava la cara d’un model anònim. Després d’eixa trobada, Marco demana canviar la cara per la de Prades. És a dir, que l’encàrrec de l’obra es produeix pocs mesos abans de fitxar-lo per a la candidatura del PSPV. El 22 de febrer de 2023 ja apareix el seu nom en els mitjans de comunicació i l’escultura es volia inaugurar el 7 o 9 de març. A penes 15 dies d’anunciar el fitxatge”, argumenta Sales.

Per això, ha demanat a Amparo Marco “un últim gest de dignitat, que deixe de mentir i assumisca les seues conseqüències, perquè les proves dels mails són irrefutables i el món de la cultura castellonenca no es mereix aquesta vergonya”. “Esperem que siga valenta i que talle de soca-rel aquest escàndol majúscul admetent el que ella, els seus assessors, l’artista i els tècnics saben que va passar”, ressalta. I afig que “li demanem que ens estalvie més episodis d’aquest nyap, tenim les proves i estem disposats a ensenyar-les. Ha deixat a la vora de la ruïna a un artista que no es mereixia el que li ha fet, que porta un any sense dormir perquè encara no es cree el que li ha fet una persona en la qual confiava i que li ha estafat”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari