El Serradal de Castelló entra a formar part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana

Marco destaca l’aposta pel patrimoni natural i els espais més saludables amb la primera platja de la ciutat lliure de tabac

El Serradal de Castelló entra a formar part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana
12/06/2021 -

Castelló disposa ja d’una platja sense fums. El Serradal ha entrat a formar part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana. Una qualificació que va sol·licitar l’Ajuntament a la Direcció General de Salut Pública i Addicions i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat la zona, en la que ja s’ha instal·lat cartelleria informativa en la qual s’indica que aquest espai costaner és una zona lliure de fums i s’han col·locat cendrers en els accessos a la platja.

“La platja del Serradal és la primera platja de Castelló, i per primera vegada aquest estiu, lliure de fums. Continuem generant espais saludables per a les persones i per al territori, protegits dels efectes nocius del fum del tabac i de les seues deixalles. Amb aquest objectiu sol·licitem adherir-nos a la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Avancem així en la posada en valor del patrimoni natural i en la protecció de la biodiversitat del Serradal, que va ser declarada en 2019 microreserva de flora per a protegir l’únic sistema dunar de Castelló”, ha recordat l’alcaldessa.

Quant a la catalogació de la platja com a microreserva de flora, es va sol·licitar per part del govern municipal en el passat mandat, i es va declarar a l’agost del 2019 amb la finalitat d’afavorir la conservació de les espècies botàniques rares, endèmiques o amenaçades. Una declaració per part de la Conselleria de Transició Ecològica que ha comportat el desenvolupament d’un pla de gestió que comprén, entre altres mesures, la instal·lació de closos per a aïllar les zones de dunes dels corredors d’accés a la mar, l’eliminació d’espècies exòtiques invasores, la introducció d’espècies característiques dels sistemes dunars actualment absents i la instal·lació d’un cartell amb recomanacions. La declaració estableix també unes unitats de vegetació prioritàries per a la conservació, com els pasturatges salins mediterranis i les dunes mòbils i fixes.

Ara, amb l’entrada del Serradal en la xarxa autonòmica de platges sense fum, Castelló avança en la protecció de la salut, de la biodiversitat i del territori, al mateix temps que reforça la seua aposta per un turisme més sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari