Castelló reforçarà el servei de mediació després de prorrogar-se les ajudes d'habitatge del Govern

L’Oficina Municipal d’Habitatge ha atés al Palau de la Festa 70 consultes des de el 16 de juny

Castelló reforçarà el servei de mediació després de prorrogar-se les ajudes d'habitatge del Govern
07/07/2020 -

L’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha atés 70 consultes des de la reobertura del servei presencial al Palau de la Festa el 16 de juny. La majoria de les peticions estan vinculades a les ajudes al lloguer. Des de la Regidoria gestionen una consignació de 135.000 euros aportada pel Pla Estatal d’Habitatge i la Generalitat que es dirigeix a les rendes més baixes. Ara preveu reforçar el servei de mediació i assessorament per a continuar atenent les peticions d’informació referents a les ajudes d’emergències d’habitatge del Govern central, que han sigut prorrogades fins al mes de setembre.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que la crisi per la covid-19 “ha acrescut les necessitats d’un lloguer i destaca que el seu departament treballa especialment a atendre i garantir el dret a l’habitatge”. Durant l’Estat d’Alarma es van atendre 570 persones a través del servei telefònic del 010, sent la majoria de les mateixes vinculades a les ajudes al lloguer i la moratòria de desnonament aprovades pel Govern.

Afirma que les ajudes de 135.000 euros es destinen als col·lectius més vulnerables (amb pocs recursos, que han registrat un desnonament o víctimes de violència de gènere). Assevera que des de l’Oficina continuaran informant de les mesures d’emergència de l’habitatge aprovades pel Govern i que ha sigut prorrogades fins al mes de setembre.

Així mateix, ressalta que en aquests moments treballen en una modificació de les bases de la bossa de lloguer social per a incrementar la xifra de lloguer socials. Sobre aquest tema, l’Ajuntament aportarà 1.500 euros d’incentiu als propietaris després de la firma del contracte per la cessió d’habitatges per a lloguer social. A aquesta quantitat s’afegirien fins a 3.500 euros per a costejar possibles desperfectes.

L’atenció al Palau de la Festa de l’Oficina d’Habitatge es realitza els dimarts, dimecres i dijous, en horari de 08.30 a 14.00 hores, amb cita prèvia obligatòria a través del portal municipal (http://www.castello.es/frontal/citaprevia/pages/index.php ) o telefonant al 010.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari