Castelló realitza 372 intervencions des de l'activació del Servei d'Emergència Social davant el Covid-19

Castelló realitza 372 intervencions des de l'activació del Servei d'Emergència Social davant el Covid-19
23/03/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha realitzat 372 intervencions des de l’activació del Servei d’Emergència Social per coronavirus i arran de la declaració de l’estat d’alarma. Aquest servei extraordinari es va posar en marxa per a ajudar a totes aquelles persones majors que viuen soles i a aquelles persones o famílies en situació de vulnerabilitat que poden veure agreujada la seua situació davant l’emergència social i sanitària per Covid-19. Des de l’activació del servei, la Regidoria de Benestar Social ha aprovat prestacions i serveis a domicili per quasi 130.000 euros.

“Des de l’Ajuntament de Castelló ens vam posar a treballar des del primer moment per a identificar les noves necessitats, ampliar les nostres ajudes i arribar a les llars de les persones que més el necessiten, així va nàixer aquest Servei d’Emergència Social davant el Covid-19, amb l’objectiu de posar a la disposició de la ciutadania les mesures necessàries per a garantir l’assistència en situació d’emergència social”, ha indicat el regidor de Benestar Social, José Luis López. Entre elles, l’ampliació del Servei d’Assistència Domiciliària (SAD) destinat a proporcionar els serveis bàsics d’higiene, neteja i altres necessitats de persones majors o en situació de dependència. També el servei ‘Menjar a casa’, que distribueix menjar a domicili a persones majors o en situació de dependència.

José Luis López ha explicat que en aquesta primera setmana des que es va posar en marxa el servei s’ha atés a més de 60 persones majors o en situació de dependència en els seus domicilis a través dels programes de ‘Menjar a casa’ i el SAD.

Per serveis, s’han realitzat 186 intervencions que s’han traduït en prestacions aprovades d’urgència davant la crisi per coronavirus per a atendre necessitats bàsiques en els domicilis. S’han realitzat altres 112 intervencions d’ajudes a l’alimentació, 36 per a ajudes a subministraments bàsics com el pagament del subministrament elèctric i altres 38 intervencions per a ajudes al lloguer, cura, oci infantil i altres necessitats. En total, aquestes actuacions sumen 128.861,26 euros destinats a través d’aquest servei d’emergència social davant el Covid-19.

Cal recordar que s’ha establit una atenció telefònica a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat que, en aquests moments, necessiten suport ben telefonant al 010 o al 964355100, o enviant un mail a ssociales@castello.es, perquè el personal municipal puga actuar davant els possibles casos d’emergència social. L’Ajuntament de Castelló també va realitzar una crida a la ciutadania perquè comunique possibles casos de persones majors soles o vulnerables que puguen necessitar ajuda domiciliària.

Menús per a menors

Aquestes mesures se sumen a altres dutes a terme per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància com la iniciada aquest dilluns amb el repartiment de 417 menús en els domicilis particulars de menors en situació de vulnerabilitat. Una iniciativa dirigida a garantir, en aquesta situació de confinament davant l’emergència sanitària per coronavirus, l’alimentació de menors les famílies de les quals es troben en situació de precarietat material severa o situació de vulnerabilitat.

També s’ha habilitat el Servei Municipal de Transport Adaptat per a aquells casos que siga necessari un desplaçament, seguint les mesures aprovades en el Reial decret de l’estat d’alarma, per a aquelles persones majors, en situació de dependència o amb mobilitat reduïda que necessiten desplaçar-se dins del terme municipal de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari