Síndrome de Down Castelló reivindica l'accés a l'ocupació "teixint xarxes per la inclusió laboral"

30/04/2021 -

Amb motiu del Dia del Treball que se celebra aquest dissabte dia 1 de maig, Síndrome de Down Castelló llança la campanya “Teixint Xarxes per la Inclusió Laboral”, una campanya que es marca com a objectiu transmetre un clar missatge a favor del dret a l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat intel·lectual.

En un moment com el que vivim, on les oportunitats laborals s’han vist retallades a causa de la situació de pandèmia, es vol reforçar la idea de la importància de teixir xarxes de cooperació entre les empreses i les entitats per a aconseguir una societat inclusiva on les persones amb discapacitat intel·lectual puguen demostrar que tenen capacitat per a exercir un lloc de treball.

Per a demostrar la importància d’aquestes xarxes, en la campanya d’enguany, s’ha realitzat un vídeo en el qual han participat diverses empreses que han fet el pas i compten amb persones treballadores amb discapacitat intel·lectual en les seues plantilles sent empreses inclusives, al costat de l’alumnat dels cursos de Formació i Ocupació que s’estan formant per a poder tindre una oportunitat laboral i aconseguir el seu objectiu: “tindre un lloc de treball”.

Al costat d’aquest vídeo, al llarg de la setmana s’ha anat realitzant una campanya en xarxes socials sota l’etiqueta #Tejiendoredesporlainclusionlaboral en la qual es demana a totes aquelles persones que vulguen participar, que publiquen en les seues xarxes socials imatges amb aquesta etiqueta amb les seues fotos i/o vídeos amb les mans entrellaçades simbolitzant la xarxa a favor de la inclusió.

Situació actual de l’ocupació de persones amb discapacitat:

Síndrome de Down Castelló porta treballant des de fa més de 20 anys a favor de la inclusió laboral a través del seu programa d’Ocupació Amb Suport, pioner a la província de Castelló, a través del qual, més 35 persones amb discapacitat intel·lectual es troben actualment treballant en empreses de la província de Castelló.

Com indica la presidenta de la Fundació, Carolina Ballester, “a pesar que la situació és complicada per a totes les persones que es troben en cerca activa d’ocupació, les dades d’ocupabilitat en els nostres programes d’ocupació s’han mantingut relativament estables, però és necessari continuar lluitant perquè siguen més empreses les que se sumen al projecte i oferisquen oportunitats laborals”. I és que, tal com es reflecteix en les últimes dades publicades, mancant conéixer la taxa d’atur de 2020, la contractació entre les persones amb discapacitat ha caigut un 32% interanual. Una dada que no augura gens bo per a aquest col·lectiu. “La pandèmia, en la mesura en què la recuperació no siga ràpida, ens farà retrocedir en els escassos avanços que s’han produït en els últims anys”, assegura la directora de formació i ocupació, operacions i transformació de la Fundació ONCE, Sabina Lobato.

Una de les claus per a remuntar cap a les dades d’ocupabilitat prèvies a l’inici de la pandèmia és la formació, i sobretot, la formació en l’ús de noves tecnologies i la formació pràctica en sectors essencials a la província de Castelló com és el tauleller, serveis, i atenció al client.

En aquest moment són 70 les persones ateses en el programa de Formació i Ocupació en el qual se’ls forma orienta, acompanya i assessora en tot el procés d’inclusió laboral en les empreses.

Setmana de la Inclusió Laboral: generant oportunitats.

Síndrome de Down Castelló organitza des de fa 5 anys amb motiu del Dia del Treball la jornada “Plaza Santa Clara per la Inclusió Laboral” en el qual amb la col·laboració dels establiments de la zona centre de Castelló, les persones usuàries de l’entitat realitzen durant un matí tasques pròpies d’eixos establiments: servir un café, atendre una taula, vendre roba, o atendre en algun lloc del mercat central.

Enguany, per a no deixar passar l’oportunitat de reivindicar el dret a l’ocupació de les persones del col·lectiu, s’ha organitzat de manera virtual a través de la campanya “Teixint xarxes per la inclusió laboral”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari