L'UJI trasllada a la Fiscalia un informe amb la relació de fets i denúncies anònimes per presumptes assetjaments sexuals

L'UJI trasllada a la Fiscalia un informe amb la relació de fets i denúncies anònimes per presumptes assetjaments sexuals
25/03/2021 -

La Universitat Jaume I ha acordat traslladar a la Fiscalia de Castelló tota la informació sobre denúncies anònimes per presumptes actes d’assetjament sexual al campus després de realitzar una investigació interna per part de la Unitat d’Igualtat i evidenciar que no n’hi ha cap cas en l’actualitat i per tal d’eliminar així qualsevol mínima sospita sobre la institució.

Des de la Universitat Jaume I s’entén que el Ministeri Públic és la instància que permet a les víctimes -si existeixen- defensar els seus drets i que les persones a les quals s’acusa de la comissió d’aquests actes puguen exercir el seu dret de defensa. Per això, l’UJI ha decidit enviar a la Fiscalia els 29 escrits anònims que van arribar al Vicerectorat d’Igualtat i a la Unitat d’Igualtat, juntament amb la relació d’accions realitzades al campus, les acusacions anònimes contra professorat de l’UJI i d’encobriment per part de la Universitat i la difusió a través de xarxes socials i mitjans de comunicació. Les actuacions acomplertes per part de l’UJI no evidencien cap comportament irregular en l’actualitat, i l’anonimat de les denúncies ha impedit que fins al moment s’haja pogut activar el procediment formal contemplat en el protocol contra els supòsits d’assetjament.

D’aquesta forma, l’UJI considera que ha esgotat totes les actuacions administratives de la seua competència i que té l’obligació legal de posar en coneixement de Fiscalia la informació de què disposa en aquests moments per al seu estudi. Amb aquesta decisió, i en línia amb la tolerància zero cap al sexisme, l’UJI pretén protegir a les víctimes si hi haguera, i en cas contrari, eliminar qualsevol mínima sospita que s’estiguen produint casos d’assetjament. Al mateix temps, també es vol permetre que totes les parts tinguen dret a defensar-se a través dels mecanismes de l’Estat de Dret.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari