Vicent Sales: "La reforma del Refeyme farà més atractiu este espai per a les empreses que vulguen optar a la gestió del recinte"

Vicent Sales: "La reforma del Refeyme farà més atractiu este espai per a les empreses que vulguen optar a la gestió del recinte"
23/05/2024 -

El portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales, ha comparegut en roda de premsa després de la celebració de la Junta de Govern Local.

Sales ha anunciat com a acord més important dels tractats en la sessió de hui “l’aprovació del projecte de rehabilitació del recinte de Fires i Mercats de Castelló de la Plana (Refeyme), amb un pressupost de 818.281,82 euros, més 171.839,18 euros, en concepte d’IVA (21%), comptant per a això amb fons europeus “Next Generation”, i un termini d’execució de cinc mesos”.

Sales ha recordat que este projecte s’inclou en el pla que va nàixer amb la voluntat d’adequar i renovar els diferents mercats municipals, com són el Mercat Central, Mercat de Proveïments, Mercat de Sant Antoni i el mateix Refeyme.

L’acord aprovat hui recull que esta contractació es realitza “per raons d’interés públic consistents en la necessitat de rehabilitar les instal·lacions existents, per a millorar la seguretat i salubritat del recinte, així com augmentar el confort dels usuaris i tenint en compte l’alt nivell d’ús d’este”.

“Millores en la instal·lació elèctrica, les goteres de la coberta del recinte i també l’adequació tant de banys públics i vestuaris, són les principals actuacions”.

Sales també ha volgut posar en relleu que “amb estes millores s’aconseguix que quan isca la licitació per a l’explotació, oferir-la per un preu menor i que el concessionari veja rebaixada eixa licitació quasi a la meitat, ja que se centraria en l’adequació de part subterrània del recinte amb el seu aparcament”.

Celebració d’esdeveniments garantida

L’edil ha posat l’accent que “el que volíem des de l’equip de govern era precisament actuar en la part visible, la part superior de Refeyme, per a garantir la realització del Mercat del Dilluns, fira d’atraccions o concerts, i que puga estar en les millors condicions fins i tot en el cas que no es presentara cap oferta a esta licitació”.

En este sentit, el regidor ha assegurat que “els principals esdeveniments extraordinaris en Refeyme estan salvats i garantits. No afectarà estes cites ja que el cronograma d’obres es compatibilitzarà amb la celebració d’estos actes programats”.

Sales també ha manifestat la voluntat que “les obres estiguen finalitzades com més prompte millor, ja que la contractació d’un nou gestor hauria de fer-se abans del 31 de desembre d’este 2024, per això el termini d’execució s’ha establit en eixos cinc mesos”.

Per este motiu, este expedient té una tramitació “d’urgència, per ser necessari accelerar l’adjudicació per raons d’interés públic i així arribar als terminis establits en les ajudes”.

El portaveu ha insistit que “estes obres serviran per a posar a punt les instal·lacions, millorar l’aspecte i la seguretat d’un recinte pel qual passen cada any milers i milers de persones, no sols en el que té a veure amb l’activitat del Mercat del Dilluns, sinó també amb la instal·lació de la fira d’atraccions, realització de concerts i un altre tipus d’activitats i trobades durant tot l’any”.

“La reforma del Refeyme farà més atractiu este espai per a les empreses que vulguen optar a la gestió del recinte”, ha resumit.

Reforç en camins i parets de séquies

També ha sigut objecte d’estudi i aprovació el projecte denominat “Memòria valorada de treballs de reforç en camins i parets de séquies del terme municipal de Castelló de la Plana 2024”, que s’executarà entre l’1 de juliol al 30 de setembre de 2024.

Una iniciativa que té un cost total de 270.326,69 euros, sent este un projecte dissenyat des de l’Àrea de Govern, Impuls Econòmic, Ocupació i Capital Humà, i comptant amb la subvenció del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), té com a objectiu “consolidar vorals, cunetes i parets de séquies que ajuden a reafirmar el traçat dels camins rurals dels municipis, reforçant les cunetes de camins per a la seua estabilització”.

“La neteja, així com el manteniment i millora dels camins rurals del nostre terme municipal és un dels compromisos d’este equip de govern i esta iniciativa va, precisament, en esta direcció. I a més ho fem ocupant persones desocupades”, ha assegurat Sales.

Estos treballs suposen la contractació, a jornada completa i per un període des de l’1 de juliol al 30 de setembre, de 5 capatassos/oficials i de 38 peons, sent la totalitat d’estes 43 persones en situació de desocupació.

El portaveu ha explicat finalment que “les obres es desenvoluparan en els següents camins: les Viles, l’Horta, quadra de Sancho, Enramada, Cova del Colom, Assagador Fauro, Camí Fondo, Vell de la Mar, Borrassa, Almalafa, Donació, Serrallo, Taxida i Ullal de la Comare, entre altres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari