Castelló aprova la seua Zona de Baixes Emissions: aquests són els vehicles que podran circular

El nou govern redissenya el projecte original mantenint els 745.000 metres quadrats i les obres comencen de forma imminent

Castelló aprova la seua Zona de Baixes Emissions: aquests són els vehicles que podran circular

La ciutat de Castelló ja compta amb un projecte de Zona de Baixes Emissions aprovat i amb obres que començaran de “manera imminent”. Aquest matí l’alcaldessa, Begoña Carrasco, ha
presentat les principals característiques d’aquesta zona que imposarà restriccions al trànsit en la zona del centre, encara que amb un impacte menor al previst en un primer moment, segons ha defensat la primera edil.

Es tracta d’un projecte que s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation que ha sigut redissenyat amb importants novetats. La més important: no es restringirà al trànsit de vehicles a cap dels carrers que formen part del perímetre de la ZBE.

Carrasco ha detallat que “el nou projecte no restringeix l’accés a vehicles, només en moments puntuals i quan els mesuradors de la qualitat de l’aire l’indiquen, es limitarien els accessos de manera temporal”. Aquesta zona abasta 745.000 metres quadrats i per a transformar el projecte el nou equip de govern ha mantingut reunions amb associacions de veïns per a arribar a un model consensuat, segons l’alcaldessa.

Nova versió del projecte de Zona de Baixes Emissions

L’alcaldessa ha presentat aquesta important iniciativa juntament amb la seua Junta de Govern, que ha aprovat el projecte aquest dimecres. Així, el regidor de Serveis Públics, Sergio Toledo, ha assenyalat que “el projecte original eliminava més de 360 places d’aparcament als carrers del centre i hem recuperat 219. També hem augmentat les zones verdes en un 5% i els espais estancials amb ombra en un 195%, un 12% d’arbratge més i un 53% més de jardineres que el projecte original”.

“Per a millorar carrers amb problemes acústics incorporem més de 6.000 metres quadrats de paviment fonoabsorbent i 19.444 metres quadrats de paviment fotocatalític que redueix la contaminació”, ha afegit Toledo.

Pàrquings dissuasius

Per a facilitar la mobilitat al centre de la ciutat es crearan pàrquings dissuasius on aparcar amb un preu simbòlic i, des d’allí els castellonencs podran desplaçar-se al centre fàcilment amb autobusos o TRAM amb bitllet gratuït.

“Per a fer compatible l’aparcament en les zones residencials on es perden places d’estacionament hem arribat a acords amb pàrquings amb abonaments un 40% més barats que l’abonament normal per als veïns. Les places que es recuperen seran ‘zona verda’, és a dir que serà aparcament gratuït reservat per als residents. Es mantenen les places de càrrega i descàrrega de mobilitat reduïda”, ha explicat Sergio Toledo.

El centre de Castelló no s’aïlla

Una de les principals novetats en matèria de trànsit viari, respecte a l’inicial és que el carrer Herrero es convertirà en una via d’un carril, per a ampliar les voreres i augmentar l’arbratge, però conservarà dos carrils de trànsit rodat a l’altura del Teatre Principal; el carrer Navarrés seguirà oberta al trànsit i conservarà les dues línies d’aparcament; el carrer Asensi es convertirà en una via d’un carril, per a ampliar les voreres i augmentar l’arbratge i la plaça Clavé mantindrà la circulació en els dos sentits.

Les voreres de totes les zones d’actuació s’ampliaran, per a complir amb la normativa en matèria d’accessibilitat i mobilitat, també per a les persones amb mobilitat reduïda. També s’aprofitarà la intervenció urbanística per a analitzar l’estat dels serveis públics del subsol i renovar aquells trams que presenten problemes en l’actualitat (clavegueram i desguassos).

A més, s’aprofitarà l’actuació per a augmentar el mobiliari urbà, especialment pel que fa a elements com a bancs i papereres. Tots seran, a petició veïnal, amb suport, reposabraços i complint amb les normes d’accessibilitat.

Nou model de ciutat

El projecte proposat per l’equip de govern de Castelló no suposa una liberalització del trànsit, sinó una compatibilització de la normativa europea d’obligat compliment per a la ciutat amb una millora de la qualitat de vida i dels espais públics reservats a la ciutadania, sense renunciar al calmat del trànsit de vehicles, ha defensat l’equip.

De fet, la mateixa implantació de la zona de baixes emissions ja comporta l’activació d’una sèrie de sensors i mesuradors de la qualitat de l’aire que, en el cas que s’incomplisquen els paràmetres màxims, restringiran l’accés als vehicles durant un temps determinat fins que es recuperen els valors aconsellats. Com a novetat, només es restringirà l’accés de vehicles motoritzats en aqueixa via, i no en el conjunt de la Zona de Baixes Emissions. Hi haurà panells informatius alertant en tot moment de la situació en el moment real.

A manera de conclusió, l’alcaldessa recorda que “per a evitar que la ciutat torne a omplir-se de cotxes s’implementaran una sèrie de mesures. Una d’elles és que s’afavorirà l’ús del transport públic, un aspecte que s’introduirà amb la revisió del contracte del transport urbà, a activar en l’any vinent, amb una altra mena de vehicles més sostenibles i menys contaminants, a més d’adaptats a la realitat urbanística de Castelló”.

Una altra de les mesures és afavorir la mobilitat sostenible, mitjançant la millora i ampliació de l’actual sistema BiciCAS, i mitjançant la incorporació de nous sistemes de mobilitat, aspectes que seran tinguts en compte en la nova ordenança i contracte de prestació del servei. Finalment, cal destacar que s’incrementarà la presència d’agents de mobilitat urbana (AMUS) vigilant i regulant l’accés de vehicles en la zona de baixes emissions i sobretot l’ús dels espais reservats a l’estacionament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari