Igualtat amplia en 54 noves places la xarxa d'acolliment de dones víctimes de violència masclista durant la crisi sanitària

Oltra ha explicat que l’ampliació de places ha permés atendre tots els nous ingressos seguint les mesures de seguretat

Igualtat amplia en 54 noves places la xarxa d'acolliment de dones víctimes de violència masclista durant la crisi sanitària
21/05/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha ampliat en 54 noves places la xarxa d’acolliment de dones víctimes de violència de gènere i en risc d’exclusió social des que es va decretar l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la COVID-19, comptant actualment amb un total de 355 places en centres i habitatges tutelats.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que, des que va començar la major incidència de la COVID 19, el seu departament va prendre les mesures necessàries “per a reforçar l’atenció i seguiment de les dones víctimes de violència de gènere que poden veure’s en una situació de major risc degut al confinament i a haver de conviure permanentment amb el seu agressor”.

Les noves places, que es troben en centres i habitatges tutelats, han permés atendre totes les necessitats de nous ingressos, comptat sempre amb les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries amb motiu de la pandèmia, i garantint la salut i el benestar tant de les dones, com dels seus fills i filles, així com de les professionals que els atenen.

L’objectiu, ha incidit la vicepresidenta, era augmentar els recursos disponibles i “poder allunyar a aquestes dones i als seus fills i filles del maltractador”.

Per províncies, 20 places corresponen a recursos de la província d’Alacant, 8 a la de Castelló i 26 a la província de València. Així mateix, la Conselleria ha tancat acords amb establiments hotelers per si fera falta disposar de més places, ja que des que es va decretar l’estat d’alarma hi han hagut 48 nous ingressos de dones víctimes de violència masclista.

Servei telefònic

Oltra ha recordat que a l’inici de la crisi sanitària des de la Conselleria es va posar en marxa una campanya d’informació i sensibilització, en la qual a més d’informar sobre els telèfons d’atenció a les dones víctimes, “es feia una crida a l’entorn perquè mantingueren una actitud vigilant en aquests moments en els quals moltes dones estan acompanyades pel seu maltractador les 24 hores del dia i no poden cridar per a demanar ajuda”.

Aquesta conscienciació de la societat s’ha vist reflectida en un increment del 36 per cent en el número de les trucades realitzades al servei d’atenció telefònica de la Xarxa de Centres Dona de la Generalitat per familiars i persones de l’entorn de les dones víctimes de violència de gènere durant els primers quinze dies de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la COVID-19.

Des del 16 de març i fins al 3 d’abril, es van rebre un total de 2.333 crides enfront de les 2.043 rebudes durant la primera quinzena de març i abans que es decretara l’estat d’alarma, la qual cosa suposa un 14% més de crides rebudes.

Segons les dades oferides pel servei, de les 2.333 crides rebudes 1.532 van ser realitzades per dones víctimes de violència de gènere, 390 per professionals del sector i 411 per familiars o persones del seu entorn. Si es fa una comparativa respecte a les dues setmanes anteriors, destaca el major increment en les realitzades per família, amistats i població en general.

Així mateix, des de la Xarxa de Centres Dona de la Generalitat Valenciana s’està realitzant un seguiment telefònic a totes les víctimes que a l’inici de l’emergència sanitària estaven sent ateses, i una atenció presencial en aquells casos urgents que puguen tindre necessitat de derivar-se de manera immediata o bé als centres d’emergència de Castelló, València i Alacant, o bé a centres de recuperació integral que hi ha distribuïts al llarg de la Comunitat Valenciana.

La Xarxa de Centres Dona de la Generalitat està formada per recursos assistencials per a dones on pal·liar o superar les conseqüències de la violència a través d’una intervenció social, psicològica i jurídica. El telèfon d’atenció és el 900580888.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari