El Govern abonarà entre el 2 i el 4 de maig les prestacions al 80% de les persones afectades per ERTO en la Comunitat

Puig avança que la Conselleria d’Hisenda mantindrà conversacions amb les entitats bancàries per a anticipar aquestes ajudes a principis de mes al 20% restant

El Govern abonarà entre el 2 i el 4 de maig les prestacions al 80% de les persones afectades per ERTO en la Comunitat
28/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern li ha traslladat que entre el 2 i el 4 de maig abonarà les prestacions al 80% de les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) en la Comunitat Valenciana, unes 300.000.

El president, que ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda per videoconferència amb responsables de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), ha explicat que la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic mantindrà converses amb les entitats bancàries perquè el 20% restant de treballadors i treballadores puguen també rebre aquesta ajuda a principis de mes.

En total, són aproximadament 300 milions d’euros els que es van a destinar a persones afectades per ERTO en la Comunitat Valenciana, segons ha precisat el president, que ha recordat que la urgència de donar seguretat a aquestes famílies era una de les reivindicacions que havia traslladat en les reunions amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta de responsables de les comunitats autònomes.

Aquests pagaments permetran donar “certa tranquil·litat” als treballadors i treballadores que s’han vist afectats per aquests expedients de regulació temporal d’ocupació “en uns moments tan extraordinàriament difícils”, ha assenyalat el president, que ha expressat la seua confiança que, a partir de juny, la situació estiga ja normalitzada i els desemborsaments s’efectuen a principis de mes.

Supressió de traves burocràtiques

El president ha agraït, d’altra banda, la voluntat que li ha manifestat la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) de participar en els acords de recuperació, reconstrucció i renaixement de la Comunitat, i ha destacat que un dels elements que han posat sobre la taula, com és la supressió de traves burocràtiques per a impulsar la inversió i l’economia, serà un “vector clar” d’aquests pactes.

Tal com ha explicat Puig, les propostes empresarials es traslladaran a la Mesa de Diàleg Social i es posaran damunt de la taula per a l’acord polític.

Ximo Puig ha subratllat que la creació d’ocupació ha sigut sempre i ho va continuar sent “més que mai” en els pròxims mesos una “obsessió” per al Consell. Per això, l’Administració “ha de propiciar un marc que facilite les inversions”, d’acord amb una “aliança social” entre sindicats i empresariat, ha indicat.

En aquest sentit, el responsable del Consell ha subratllat que la Generalitat, igual que el conjunt d’administracions, ha d’oferir “seguretat jurídica i agilitat màxima en tots els àmbits”, amb la finalitat d’afavorir la generació de llocs de treball. Dins d’aquest objectiu, entre altres mesures, reforçarà el pla Agilita per a facilitar les inversions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari