Castelló reivindicarà la seua identitat entre pólvora el 9 d'Octubre

Cinc municipis dispararan de forma simultània focs artificials de grans empreses pirotècniques com a part de la programació del Dia de la Comunitat Valenciana

arxiu

Castelló reivindicarà la seua identitat entre pólvora el 9 d'Octubre

En uns dies, la Comunitat Valenciana s’armarà de reivindicacions i de tradició per a celebrar el 9 d’Octubre. Una jornada en la qual, com no podia ser d’una altra manera, la pólvora serà la protagonista i per segon any serà l’encarregada d’il·luminar el cel de la província de Castelló amb les millors empreses pirotècniques.

I és que tal com ha anunciat la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz, després de l’èxit collit l’any passat per part de la iniciativa de l’administració provincial, aquest dissabte tornarà a apostar-se per la pirotècnia “com a tret distintiu de la nostra commemoració de la festa gran dels valencians”, al mateix temps que es donarà oxigen al sector de la pirotècnia, “que encara continua treballant a mig gas per l’absència de festejos populars”.

En aquest sentit, els cinc espectacles de focs artificials seran disparats per les cinc empreses pirotècniques radicades a la província. Es faran a Càlig, amb Pirotècnia Tomás SL; a Onda, amb Pirotècnia Martí SL; a Almassora, els encarregats seran els Germans Caballer Pirotécnicos SL; a Alfondeguilla, Pirotècnia Peñarroja SL; i a Soneja Pirotècnia Zarzoso SL. A això se sumaran, per descomptat, els castells organitzats per consistoris, alguns d’ells dins de la celebració de les Falles de 2021.

És el cas de l’Ajuntament de Castelló, que en col·laboració amb la Generalitat Valenciana dispararà un castell la nit del divendres (a les 00.00 hores) al carrer Carmen Noguera Valero, darrere del recinte del Mercat del Dilluns.

En la capital de la Plana se celebrarà al mateix temps ‘Escala a Castelló’, amb quatre navilis, campament mariner i altres activitats en el port. Arrancarà el dia 8, quan, amb motiu del 9 d’Octubre, hi haurà un gran concert organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en la plaça Sète del Grau, a les 19.00 hores.

Així, prop de 75 músics de l’Associació Musical Vall d’Albense, la Unió Musical la Pobla de Tornesa i la Unió Musical ‘Mestre Gargori’ donaran la benvinguda als navilis Nao Victoria, Galeón Andalusia, Pascual Flores i Cervantes Saavedra. Finalment, el 9 d’Octubre, Escala a Castelló acollirà una mascletà diürna, a les 13.30 hores, per a posar el punt de pólvora a un dels principals esdeveniments turístics de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari