Adeu a les mascaretes al transport públic de Castelló

Serà a partir del 8 de febrer quan deixarà de ser obligatori el seu ús en el transport públic

Adeu a les mascaretes al transport públic de Castelló
26/01/2023 -

Les mascaretes en el transport públic de Castelló (i de tota Espanya) tenen les hores comptades. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat hui que portarà al Consell de Ministres l’eliminació de l’obligatorietat de la mascareta en el transport públic, cosa que es faria efectiva a partir del 8 de febrer.

Ja fa uns dies el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, en declaracions recents expressava que les mascaretes podrien deixar de ser obligatòries.  Sobre aquest tema, ha assegurat que “la decisió no és meua únicament, però la fi d’aquesta mesura arribarà en un termini molt curt de temps”.

“Les propostes venen dels tècnics, els experts i les comunitats autònomes”, ha revelat Fernando Simón, que ha afegit que aquesta mesura ja s’hauria posat damunt de la taula per a la seua valoració.

Va ser el passat 20 d’abril de 2022 quan l’ús de les màscares va deixar de ser obligatori en espais tancats d’interior. A aquesta mesura no es va sumar el transport públic, on fins hui dia continua sent obligatori l’ús de la mascareta tant amb metro com autobús, tren o taxis. A més d’en hospitals, farmàcies o centres sanitaris.

L’eliminació de les mascaretes en el transport públic s’ha alentit majorment a causa de la recent crisi sanitària que ha estat vivint la Xina a causa d’una nova variant del coronavirus. Malgrat això,la retirada de les mascaretes obligatòries al transport públic sembla ja “imminent”.

El director de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat sobre aquest tema que “la mascareta hauria de continuar utilitzant-se de manera responsable, perquè la nostra salut afecta d’alguna forma als altres”. En aquest sentit, ha recomanat que la continuen utilitzant aquelles persones que es consideren de risc o vulnerables.

D’altra banda, el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, també s’ha mostrat favorable a aquesta mesura: “En breu passarem a ser usuaris responsables de les màscares”. Així mateix, es continua potenciant la vacunació contra la COVID-19 en un total de 24 punts sense cita repartits per tot el territori valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari