Conselleria i Diputació invertixen 3,2 milions per garantir l'aigua potable al consorci del Pla de l'Arc

La consellera Mollà anuncia una inversió de 2,7 milions per millorar la connexió de Cabanes a la xarxa d’abastiment

Conselleria i Diputació invertixen 3,2 milions per garantir l'aigua potable al consorci del Pla de l'Arc
16/07/2020 -

El diputat provincial de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s’han reunit hui amb els ajuntaments que componen el consorci d’aigües del Pla de l’Arc (Benlloc, Cabanes, La Pobla Tornesa, La Torre d’En Domènec, La Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea) per a explicar les actuacions en infraestructures d’abastiment d’aigua projectades enguany. Concretament, s’han referit a la connexió a la xarxa d’aigua potable fins a Cabanes i a la Pobla Tornesa, que compten amb un muntant total de 3,2 milions d’euros.

Mollà ha anunciat l’adjudicació de la primera obra, en la qual Conselleria invertirà 2,7 milions d’euros. Aquestes obres, declarades d’emergència, milloraran l’accés a l’aigua dels més de 10.600 habitants dels set pobles del consorci i està previst que finalitzen en maig de 2021. Igualment, la consellera ha subratllat que «aquesta actuació posa fi a una problemàtica que anaven arrossegant els municipis a causa del desenvolupament industrial i urbanístic que no ha tingut en compte l’increment de la demanda».

El director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, ha detallat que l’actual fase en període d’execució consistix en la prolongació de l’anterior xarxa de proveïment des de Benlloc fins a l’enllaç de l’autovia CV-10 al sud de Cabanes, amb una canonada de 400 mm de diàmetre i 6,6 km de longitud. La conducció té una capacitat de cabal de 140 litres per segon i l’objectiu és que en un futur puga incorporar també aigua procedent de la dessaladora d’Orpesa, «una solució planificada que s’anticipa a pròxims escenaris per a respondre de manera àgil i eficient també en sentit invers», ha destacat la consellera.

Per la seua banda, el diputat provincial de Sostenibilitat ha destacat la importància de la coordinació d’actuacions entre Conselleria i Diputació en aquestes obres d’emergència per al proveïment d’aigua potable, ja que «malgrat trobar-nos en un any atípic per la freqüència de pluges, les sequeres cada vegada són més freqüents i hem d’assegurar unes infraestructures hídriques en bon estat». Garcia ha recordat que aquestes obres es complementaran enguany amb actuacions pròpies de la Diputació, com les de la connexió de la Pobla Tornesa al consorci d’aigües del Pla de l’Arc, que compta amb un pressupost de 560.000 euros per part de l’ens provincial i que s’adjudicarà en les pròximes setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari