Almassora obri el IX Mercat de la Taronja en suport de l’agricultura local

Almassora obri el IX Mercat de la Taronja en suport de l’agricultura local
01/11/2020 -

Almassora ha inaugurat aquest matí la IX edició del Mercat de la Taronja en la plaça d’Espanya. L’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Comerç, Javier Martí, han acudit a la inauguració amb l’objectiu de fer costat a tots els agricultors locals durant la campanya cítrica que acaba de començar. El mercat, que comptarà amb horari tots els diumenges des de les 9 hores fins a les 13 hores, estendrà la seua presència fins a acabar amb les existències dels llauradors d’Almassora.

La Regidoria de Comerç, amb la col·laboració de la cooperativa San José, cerca activar la compra directa de cítrics locals sense intermediaris, sense productes pesticides, directa de l’arbre a les cases dels clients. Així la gerent de la cooperativa, Carmina Jorques, i el president, Miguel Serra, han acudit també a fer costat als agricultors.
D’aquesta manera, totes dues entitats aposten pel producte local de qualitat, amb preus molt econòmics i amb moltes varietats de taronges al llarg de la temporada agrícola. A més, excepte inclemències meteorològiques, el Mercat de la Taronja no fallarà a la seua cita cada diumenge ininterrompudament.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha pogut comprovar la qualitat del producte local i ha animat als veïns d’Almassora a realitzar la compra de cítrics en aquest mercat “els compradors que s’acosten a aquests llocs compraran taronges de la nostra terra, a un preu just, de temporada i sobretot agafades de l’arbre aquest mateix matí o la vesprada anterior”, ha declarat la primera edil.

D’altra banda, els agricultors, de la mà de la cooperativa San José, han confirmat que tots els productes que vendran en el Mercat de la Taronja estan lliures de plagues i compleixen amb els estàndards comercials de qualitat, amb l’afegit que no existeixen intermediaris entre el consumidor i el productor. A més, amb l’objectiu de fomentar l’alimentació saludable, els llauradors exposaran durant la campanya les diferents varietats de cítrics que recullen dels seus horts.

Cal recordar que la normativa per a inscriure’s en el Mercat de la Taronja com a venedor és molt clara: poden participar llauradors d’Almassora que tinguen els seus horts en el municipi o bé a Castelló, Vila-real, Onda o Borriana; també poden participar aquells que no siguen veïns locals però tinguen els seus terrenys en el terme d’Almassora. Cal destacar que a causa de la situació sanitària actual propiciada per la pandèmia de la COVID-19, el recinte mercantil està barrat i compta amb un dispensador de gel hidroalcohòlic en l’entrada i en l’eixida.

Finalment, Martí ha recordat als presents la cancel·lació de les jornades gastronòmiques de l’arròs i la taronja a causa de l’estat d’alarma, habituals al novembre durant els últims quatre anys. Cal recordar que durant aquestes jornades alguns restaurants del municipi elaboraven menús en els quals la taronja era l’ingredient principal dels plats. L’edil també ha anunciat la suspensió de les jornades de degustació, previstes per a aquest mes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari