Almassora acorda un dispositiu especial per a garantir la seguretat durant les festes de Santa Quitèria

Almassora acorda un dispositiu especial per a garantir la seguretat durant les festes de Santa Quitèria
03/05/2024 -

L’alcaldessa d’Almassora, Maria Tormo, ha presidit hui, al costat de la subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls, i el coronel cap de la Guàrdia Civil de Castelló, Ángel Gil, la junta de seguretat celebrada a l’Ajuntament per a acordar el dispositiu especial dels cossos i forces de seguretat de l’Estat durant les festes en honor a Santa Quitèria, que viuran la seua setmana gran del 17 al 26 de maig.

A la trobada també han assistit el regidor de Festes, Arturo Soler; la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvana Rovira; la regidora de Sanitat, Eugenia Martinavarro, així com l’intendent de la Policia Local, José Alós; el tinent de la Guàrdia Civil a Almassora, Alejandro Tinoco, així com altres representants de la Policia Local, la Benmereixent i la Policia Autonòmica.

Per a garantir la seguretat i vetlar pel correcte funcionament dels prop de 120 actes programats durant les celebracions patronals, la Policia Local preveu mobilitzar 360 operatius ordinaris i més d’un centenar de reforços. A més, s’ha acordat la col·laboració entre agents locals i Guàrdia Civil per a continuar fent les tasques de vigilància preventiva en punts considerats conflictius, així com per a donar suport al control en els voltants del recinte de festes.

“La coordinació entre els cossos i forces de seguretat de l’Estat és fonamental perquè tota la programació transcórrega amb normalitat, segons el que es preveu, i no hi haja incidents”, ha assenyalat l’alcaldessa, qui ha agraït la predisposició a col·laborar de tots els presents en la reunió.

Així mateix, Tormo ha fet una crida al respecte veïnal i la convivència ciutadana “perquè depén de tots que siguen dies de festa, deixant de costat els problemes, però sense generar altercats ni molèsties”.

Reforços de Guàrdia Civil

D’igual mode, el coronel cap ha explicat que ja estan en marxa els reforços de Guàrdia Civil als quals es van comprometre en la reunió mantinguda dies arrere amb l’alcaldessa en la Subdelegació del Govern per a millorar la seguretat ciutadana en punts conflictius de la localitat.

Protecció civil

Quant a Protecció Civil de la Diputació, es comptarà amb 39 voluntaris per a la celebració de huit actes festius que es preveuen multitudinaris com són la cavalcada del Pregó el dissabte 11; la Romeria el diumenge 12, tant a l’anada com a la volta; la mascletada el dia 22; Les Calderes el dia 22; el sopar de pa i porta el dia 24; el castell de focs artificials el dia 26 i la Tornà de Santa Quitèria el 16 de juny.

Punts violeta

L’Ajuntament d’Almassora, a través de la Unitat d’Igualtat, prestarà el servici de punt violeta per a garantir l’existència d’espais lliures de violència de gènere, afavorint actituds de respecte i relacions que eliminen qualsevol indici de violència. En concret, els punts, que s’instal·laran en el recinte de festes i el recinte del mesó del vi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari