Almassora adjudica l’obra del Santa Quitèria per a edificar el col·legi al juny

Almassora adjudica l’obra del Santa Quitèria per a edificar el col·legi al juny
01/05/2021 -

La junta de govern de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà aquest dilluns l’expedient d’adjudicació de les obres del col·legi Santa Quitèria. L’inici de la construcció del centre educatiu està previst per al mes de juny, després de la signatura de l’acta de replanteig. El pressupost de l’empresa Civicons, guanyadora del concurs d’adjudicació, és de 3.882.163,23 euros a càrrec del pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

La construcció del Santa Quitèria permetrà a la comunitat educativa abandonar els barracons instal·lats en 2010 i estrenar un edifici adequat a les necessitats dels més xicotets. De fet, el disseny inclou un pati orientat cap a la naturalesa per a fomentar el respecte al medi ambient i allunyat del protagonisme que en el passat tenien les pistes esportives en els espais d’esbarjo. Aquestes se situaran en un lateral del complex educatiu.

La disposició de les aules facilitarà en la planta baixa l’accés de l’alumnat d’Infantil, amb un espai propi per al temps de joc dels més xicotets, així com el menjador i les zones reservades a l’administració del col·legi. Les grans vidrieres seran protagonistes en un edifici que aprofitarà la llum natural i potenciarà els colors neutres.

L’edificació al carrer Drets Humans s’estendrà entre 2021 i 2022 sobre una parcel·la amb una superfície total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns. La construcció dissenyada per la UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francesc de Paula García Martínez, dirección y control técnico de obras y proyectos SL i Leing SL transformarà un barri en el qual també està projectada l’obertura d’una pista ciclista BMX.

El col·legi disposarà també d’hort escolar i un concepte familiar adaptat a les pretensions de la comunitat educativa. De fet, els dissenyadors van incorporar a la seua idea inicial les modificacions sol·licitades per docents i famílies per a ajustar-se a les necessitats de la comunitat educativa. “Vam entendre que l’opinió dels qui utilitzaran aquestes dependències és fonamental perquè el centre siga pràctic i còmode, i així ho van valorar també els arquitectes”, segons la regidora d’Educació, Raquel Barberà.

L’edil ha indicat que, superat tot el procés tècnic, l’aprovació del contracte per la junta de govern suposa “el principi de la fi de la fase administrativa per a l’inici de les obres el mes que ve”. Cal recordar que no serà necessària la mudança de les instal·lacions actuals perquè la nova construcció, que comportarà la reestructuració dels carrers adjacents, no s’alçarà en el mateix emplaçament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari